Annons

Grönt ljus för Lisebergs hotell – ska stå klart 2023

zoom Foto: Pressbild
Foto: Pressbild
NYHETER. Efter två år av projekteringsarbete har Lisebergs styrelse klubbat igenom kalkylen för det 457 rum stora familjehotellet.
Annons

Hotellet ska byggas vid Lisebergs södra entré och ska, enligt ett pressmeddelande, vara en ”upplevelse i klass med nöjesparken”. Hotellet beskrivs som ett fantasifullt familjehotell, som bland annat ska ha rutschkana mellan våningarna och en ponnykarusell i restaurangen.

Bygget av hotellet, som ska heta Liseberg Grand Curiosa, sätter igång redan nu under hösten.

Hotellet är en del av Jubileumsprojektet inför nöjesparkens 100-årsjubileum. Jubileumsprojektet består förutom hotellet, av en inomhus vattenpark.

– Vi har för avsikt att teckna avtal med entreprenör inom kort och arbetar för att hotellet ska öppna i god tid till Lisebergs 100-årsjubileum 2023, säger Thomas Sjöstrand, vd för utvecklingsbolaget Liseberg AB Skår i en kommentar.

Den totala investeringen för hotellprojektet är 1 179 Mkr. Kalkyler för etapp 2 i expansionen, vattenparken, förväntas antas i Lisebergs styrelse under 2020.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...