Annons

Guldvinnare Årets Kudde: ”Vi tar oss tid till gästerna”

zoom Foto: Möja Vandrarhem
Foto: Möja Vandrarhem
NYHETER. Möja Vandrarhem tog hem guld i kategorin Gästernas val i STFs utmärkelse Årets Kudde. Det är andra året på pallplats efter fjolårets silverplacering i samma kategori. "Det går åt rätt håll", säger ägaren Klara Grivans.
Annons

– Det känns fantastiskt, inte bara för oss som är anslutna till STF, utan för att det får ett så stort genomslag, och för att det känns viktigt att få berätta vad vi gör. Att det är gästerna som tycker till är det viktigaste, en riktig ära, säger Klara Grivans som driver Möja Vandrarhem tillsammans med sin man Caesar sedan tre år tillbaka.

Ni vann silver förra året och guld i år, vad gör ni som är så rätt?

– Vi är väldigt personliga och sätter en stor ära i att möta gästen på plats. Vi är uppmärksamma på när folk kommer och delar alltid med oss av tips och smultronställen.

Som vadå?

– Som övriga öar i skärgården vi tycker att man ska besöka för att få samma härliga känsla som vi har här. Sedan försöker vi paketera gästupplevelsen, – vi har en naturstig på ön och samarbetar med restaurangerna där gästerna får lunchkuponger av oss till sin utflykt.

– Framför allt handlar det om att ta oss tid och ta emot våra gäster, sedan ska man komma ihåg att vi är ett litet ställe, vilket gör att det blir jättepersonligt – alla gäster vet vad våra barn heter haha.

Möja Vandrarhem är öppet året runt, men nästa steg för Klara och Caesar Grivans är att jobba för att förlänga högsäsongen.

– Det viktigaste är att få till samarbeten med övriga företag på ön, då skulle vi kunna få till både svampvandring och yogaturism, men gästerna måste till exempel ha någonstans att äta och handla mat. Vi hoppas kunna paketera fler upplevelser tillsammans med restaurangerna för övriga perioder på året, säger Klara Grivans.

Vad betyder utmärkelse Årets Kudde för affärerna och marknadsföringen?

– Diplomet från förra året hänger i receptionen så alla våra gäster ser det. STF är duktiga och har muskler så det här är en viktig kvalitetsstämpel för oss, så ur den aspekten är det superviktigt.

Klara Grivans ser fram emot en nära fullbokad december månad, då båda öns restauranger Wickströms Fisk och Möja Värdshus lockar julbordssugna gäster till ön.