Annons

Han sätter teamet före jaget

zoom Anders Sköld blir ny hotelldirektör och vd för Clarion Hotel Post i Göteborg efter årsskiftet. Foto: Clarion Hotel Post
Anders Sköld blir ny hotelldirektör och vd för Clarion Hotel Post i Göteborg efter årsskiftet. Foto: Clarion Hotel Post
KARRIÄR. “Att bygga välfungerande team är viktigt för mig”, säger Anders Sköld, som blir ny hotelldirektör och vd för Clarion Hotel Post i Göteborg.
Annons

Grattis till nya jobbet! Hur känns det här?

– Väldigt roligt och inspirerande. Post är ett stort hotell på Göteborgsmarknaden och det känns jättespännande att tillsammans med teamet få ta det till nya höjder. Exakt vad det kommer att innebära får jag återkomma till när uppdraget är påbörjat, säger Anders Sköld, som i januari blir ny hotelldirektör och vd för Clarion Hotel Post i Göteborg.

Du kommer närmast från rollen som hotelldirektör för Clarions nya satsning Clarion Hotel The Pier på Lindholmen i Göteborg, som öppnade 27 oktober. Hur kommer det sig att du byter jobb nu?

– Jag klev på min nuvarande roll på The Pier vid årsskiftet med uppdraget att sätta hotellet på Göteborgskartan. Min ambition var att stanna kvar och driva hotellet tillsammans med den fantastiska organisationen. Men när rollen som vd på Post blev tillgänglig gjorde vi gemensamt bedömningen att min kompetens passar bäst där.

Hur skiljer det sig att vara hotelldirektör för The Pier och Post, tror du?

– Utifrån det jag står för som ledare tror jag egentligen inte att skillnaden blir så stor. Det handlar om att skapa lönsamhet utifrån de förutsättningar som finns och alltid sträva efter en ännu bättre upplevelse för gästerna. Det är viktigt att hitta rätt balans mellan lönsamhet, nöjda gäster och nöjda medarbetare.

Vad tar du med dig från dina tidigare ledande roller?

– Ledarskapet. Jag vill tro att jag är bra på att skapa positiv energi på arbetsplatsen och bygga välfungerande team. Det är viktigt för mig – teamet före jaget. Jag försöker vara situationsanpassad och finnas där för de medarbetare som behöver det för stunden och låta fungerande avdelningar klara sig själva. Jag har mycket tillit till att organisationen kan fatta egna beslut.

Som född och uppvuxen i Göteborg har du en stark förankring till staden, hur kan du använda det i ditt jobb som hotelldirektör för Clarion Hotel Post?

– Jag har lagt hela mitt yrkesverksamma liv här, med undantag för ett år i Sydafrika med familjen. Det är förstås en jättepositiv sak att jag har bott och verkat här så länge och känner staden och besöksnäringen väl.

Hur vill du utveckla hotellet framåt?

– Till att börja med handlar det om att träffa organisationen och alla nya medarbetare. Att sätta mig ner med personalen, en och en, är jätteviktigt för mig. Lika viktigt är det att förstå gästerna, hur de upplever Post och våra leveranser.

– När den analysen är klar kan man börja fundera på vad man ska sträva mot, vad man kan förbättra eller förändra. Men Post är för mig ett av Sveriges mest attraktiva hotell och mötesplatser. Det ska vi fortsätta vara och befästa framåt, säger säger Anders Sköld.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...