Annons

Han vann sin första tävling – korad till Årets Unga Kock

zoom “Det är ett jättebra sätt att bygga upp rutin på och knyta kontakter”, säger Årets Unga Kock Magnus Åkerström om tävlingen.
“Det är ett jättebra sätt att bygga upp rutin på och knyta kontakter”, säger Årets Unga Kock Magnus Åkerström om tävlingen.
NYHETER. Under måndagen avgjordes Årets Unga Kock. Gös, lamm och vit choklad stod på vinnarmenyn skapad av guldmedaljören Magnus Åkerström, 24. 
Annons

Sex unga kockar gjorde upp i finalen av Årets Unga Kock, som hölls på Stockholms Hotell- och Restaurangskola. Finalisterna lagade varsin 3-rättersmeny från en råvarukorg som innehöll bland annat hel gös, blåmusslor och lamm.

Efter flera timmars matlagning stod det klart. Magnus Åkerströms meny föll juryn bäst i smaken. Nu går han vidare till VM för Årets Unga Kock som avgörs i Frankfurt i september.

Grattis till vinsten av Årets Unga Kock 2017! Hur känns det?

– Tack så mycket! Det känns helt fantastiskt.

Var det väntat?

– Nej, det kan jag faktiskt inte säga. Jag hörde när de ropade upp trean och tvåan och jag tänkte att “nu är det kört”. Men allt kan hända och det här känns jätteroligt.

Hur tror du det kommer sig att du vann?

– Tjaaa, enligt juryn så var det en bra jämnhet mellan rätterna. Att jag inte bara fokuserade på en rätt utan alla tre.

Vad betyder den här vinsten för dig?

– Det betyder så fruktansvärt mycket. Det är min första riktiga tävling sedan jag gick ut gymnasiet för fem år sedan och det är såklart fantastiskt att jag går och vinner ändå.

Och för din karriär?

– Det är bara att se tillbaka på de som har vunnit Årets Unga Kock tidigare, Jimmi Eriksson till exempel eller Luqaz Ottosson. De har kommit väldigt, väldigt långt på kort tid efter att de vann tävlingen. Och förhoppningsvis så gäller samma mig.

Var ser du dig själv om fem år?

– Om fem år är jag förhoppningsvis köksmästare någonstans här i Stockholm.

Har du några bra tips till andra unga kockar som vill tävla?

– Det är bara att söka till Årets Unga Kock. Det är ett jättebra sätt att bygga upp rutin på och knyta kontakter. Och så är det fantastiskt roligt!

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter