Annons

Han vill göra Kneippbyn till en ledande sommarresort

zoom Kneippbyns vd Bobbo Werkelin.
Kneippbyns vd Bobbo Werkelin.
SOMMARINTERVJU. På Gotland är familjen Werkelin lika med äventyrslandet Kneippbyn. Sedan ett år tillbaka är det sonen Bobbo Werkelin som är vd. Inför årets säsong har han gjort extra miljoninvesteringar och satsat på en ny lyxig tältby.
Annons

Kneippbyn på Gotland har varit i familjen Werkelins ägo ända sedan 1976. Med Bobbo Werkelin bakom vd-rodret har flera nya satsningar gjorts. Årets investeringar når mångmiljonbelopp.

Vad händer på Kneippbyn i sommar?

– Vi en ny sommarshow som hålls tre till fyra gånger i veckan och vi har utökat med bäddar och byggt fyra nya stugor och en tältby där man kan hyra färdiga tält med sängar och möbler och ström. Den investeringen har kostat cirka en miljon kronor, säger Bobbo Werkelin.

– Sedan har vi investerat 5,2 miljoner kronor i en ny åkattraktion, Tiger Ride, som är tio meter hög och 350 meter lång. Vi har också infört nya teman på våra restauranger och så har vi lagt 800 000 kronor på luftvärmepumpar så att vi får upp en högre temperatur i vårt vattenland.

Hur ser din sommar ut? 

– Jag ska se till att det här sköna gänget som jobbar på Kneippbyn har det bra och att vi får en utomordentlig sommar.

Vad skapar en sådan sommar?

– Vår målsättning är att vara en av Sveriges ledande sommarresorter och det ska vi försöka uppnå inom en treårsperiod. Vi har formulerat en plan som vi försöker följa år för år. Hur bra det går är ju också lite beroende på vädret. 

Jobbar du mer eller mindre på sommaren?

– Jag jobbar mer på sommaren, men mest intensivt blir det under maj och juni. Visst kan jag ta lite ledigt men det är enormt mycket som ska fixas.

Vad tycker du att den som semestrar på Gotland ska göra?

– Man ska definitivt åka till Fårö och besöka raukområdet kring Lauters och Langhammars. Sedan är det fantastiskt fint ute vid Edviken. Gotland har ju också en massa bra restauranger. 

Hur ser en perfekt sommardag ut för dig?

– Då åker jag upp till Fårösund och ger mig ut på havet och besöker Bungenäs. Det finns också en fin liten hamn ute på Fårö dit man kan åka. Eller så tar jag en båt till Gotska Sandön där man får ankra upp utanför milsvida sandstränder. Har du tur så är du praktiskt taget ensam när du kommer dit. Om Gotland känns lite utomlands så är Gotska sandön ytterligare en dimension.

Vilket är ditt finaste sommarminne från din hem-ö?

– Vi har ett konsertområde precis vid havet och det var en sommar när Ulf Lundell uppträdde. Solen höll på att gå ner i havet och hela publiken suktade efter Öppna Landskap. Då satt den låten riktigt bra.