Annons

Här är finalisterna i Gymnasie-SM

zoom Servering - en av tävlingens fyra grenar.
Servering - en av tävlingens fyra grenar.
NYHETER. Den 24-26 mars går Gymnasie-SM av stapeln i Malmö. Det är tävlingen där unga talanger får chansen att visa sina färdigheter i grenarna hotell, turism, servering och kock. En tävling för morgondagens branschstjärnor, enligt Visitas utbildningschef Peter Thomelius.
Annons

För 25:e året i rad anordnas Gymnasie-SM. De tävlande är studenter vid Hotell- och turism samt Restaurang- och livsmedelsprogrammen, i årskurs tre. Själva tävlingsmomenten är både teoretiska och praktiska.

Visitas utbildningschef Peter Thomelius har sett hur tävlingen föder fram nya förebilder.

– Genom tävlingen blir våra yrken mer attraktiva. Fler söker utbildningarna om de har bra förebilder, som de tävlande. Tävlingen visar också att det krävs utbildning och yrkesskicklighet. Och vi vet att de som tävlar idag blir stjärnor i besöksnäringen imorgon. I år var till exempel en av finalisterna i Årets Kock en tidigare vinnare i Gymnasie–SM, säger Peter Thomelius. 

De tre lag som placerat sig på prispallen i grenarna kök och servering har efter SM möjlighet att delta i en kvalificeringstävling till NM 2018 som kommer att arrangeras i Köpenhamn.