Annons

Här är högfjällshotellet som satsar året runt

zoom Storhogna Högfjällshotell & Spa i Vemdalen expanderar för att nå en större kundgrupp.
Storhogna Högfjällshotell & Spa i Vemdalen expanderar för att nå en större kundgrupp.
NYHETER. Nu står det klart att Storhogna Högfjällshotell & Spa investerar i ett 450 kvadratmeter stort sport- och eventhus. Tanken är att locka en större målgrupp – under hela året.
Annons

I mitten av november beräknas det nya sport- och eventhuset att öppna nedanför Storhogna Högfjällshotell i Vemdalen. Och bakgrunden till storsatsningen är att möta den växande efterfrågan i området.

– Det byggs mycket runt omkring hotellet och vi märker av ett större internationellt intresse. Samtidigt som vi hela tiden strävar mot att hålla igång en året runt-öppen verksamhet. I dagsläget har hotellet öppet tio månader per år och stängt under sommaren i juni och juli. Sport- och eventhuset möjliggör större arrangemang och ett brett användningsområde – oavsett säsong, säger Anders Treschow, styrelseordförande och delägare i Storhogna Högfjällshotell & Spa.

Mötesplats för skidåkare

I slutet av maj väntas bygget att starta och när det är färdigt kommer det att bestå av ett 450 kvadratmeter stort trähus med solterrass och stora fönster. Byggnaden kommer att ligga vid foten av backen och rymma skiduthyrning, försäljning och ett kafé. Tanken är att bli en mötesplats för det ökande antalet längd- och utförsåkare i området.  

– Skistar drar ner den närmsta liften till att starta precis utanför det nya sport- och eventhuset och gör det då till ett ski in, ski out-hus. Även våra populära längdåkningsarrangemang, så som Vasaloppsläger och teknik- och vallakurser utvecklar vi till fler och i större skala, säger Krister Hallberg, sportchef på Storhogna Högfjällshotell & Spa.