Annons

Här är hotellet som tar hem spavärldens Oscar

zoom Vinnande Falkenberg strandbad. Vi vill lyfta verksamheten till internationell nivå.
Vinnande Falkenberg strandbad. Vi vill lyfta verksamheten till internationell nivå.
NYHETER. Som spavärldens Oscar, så kan utmärkelsen Spa Luxury Award förklaras. Och nu har Sverige fått en egen vinnare, i och med att Falkenberg Strandbad utsetts till Europas bästa Luxury resort spa. 
Annons

Grattis, Linette Johansson, Falkenbergs Strandbad! Vad betyder utmärkelsen för er?

– Det känns jättestort och overkligt. Att vinna på Europanivå, det hade vi inte räknat med. Det är ett av de största prisen vi kan vinna, lite som spa-världens Oscar.

 

Vad gjorde att ni vann?

– Vi har lanserat vår största nyhet någonsin med The Retreat Club. Vi har inte så stort fokus på avancerad teknik. Istället satsar vi på avkoppling i lyxig miljö där gästerna vill umgås med varandra och med oss. Här fokuserar vi mer på helhetsupplevelsen och på personlig service.

 

Vilka trender råder just nu inom spabranschen?

– Jag upplever att det har skett en förändring där fler spa vågar fokuserar allt mer på det sociala.  Många lever ett stressigt liv och vill bara fly bort en helg för att koppla bort alla måsten.

 

Hur ser morgondagens trender ut?

– Min upplevelse är att det går åt ett mer åt medicinskt håll med avancerade behandlingar och tekniker. Vi däremot, vi kör en egen stil där vi satsar på atmosfär och helhetskänsla för sinnena.

 

Vilka förebilder har ni?

– Våra ägare har kollat på SOHO och Aire i New York men även Cuba, Mexico och Medelhavet. I utespat vill vi förmedla en Puro Beach-känsla.

 

Vad vill ni göra nu med Falkenberg Strandbad?

– Vi satsar på vår restaurang Köket och vårt Nya The Retreat Club. Vi vill lyfta upp den befintliga verksamheten till en helt ny internationell nivå.

Satsa på take away till hemestern

Satsa på take away till hemestern

När fler semestrar på hemmaplan kan det bli trångt på de lokala restaurangerna. Därför bör du satsa på take away så att inga kunder behöver vända i dörren