Annons

Här är sakerna du inte får missa på årets GastroNord

zoom Annika Linderoth, projektledare GastroNord.
Annika Linderoth, projektledare GastroNord.
NYHETER. I morgon inleds GastroNord - mötesplatsen för aktörer inom restaurang, hotell och cateringbranschen. Besöksliv bad projektledaren Annika Linderoth lista sakerna du inte får missa i år.
Annons

Hej Annika Linderoth, projektledare GastroNord och Stockholmsmässan! För vem är GastroNord egentligen?

– Det är en B2B-mässa för all som jobbar professionellt med mat. Allt från kommuner, storkök, restauranger, sjukhus och alla typer av storkökslunch exempelvis.

Vad är syftet med mässan?

– GastroNord är som ett branschforum, tänkt att inspirera men också att vara en plats där nya affärsmöjligheter kan skapas. Här tas aktuella frågor upp i form av debatter och i föredrag – och så vill vi inspirera såklart.

Hur känns det nu när det äntligen går att anordna mässor som GastroNord igen?

– Ja, hela världen stannade ju av under pandemin och det stora för vår bransch är ju att träffas. Det är vårt liv att träffas, mötas och ha trevligt tillsammans. Vi på Stockholmsmässan tittade på hur vi kunde gå tillväga för att träffas på andra sätt och gjorde mycket digitalt, men man insåg vad det fysiska mötet betyder, hur det väcker inspiration, kraft och energi!

Och nu är det dags för GastroNord

– Ja! Det ska bli helt fantastiskt. Jag är så taggad! Vi har redan fått så mycket positiva reaktioner och vi har jobbat så snabbt. Vi har haft fyra månader på oss i stället för ett år som brukar vara det normala.

 Annika Linderoth tipsar – sex programpunkter att hålla koll på

1 Future Good Food City. Finansborgarråd Anna König Jerlmyr talar om Stockholms väg till att bli en av de mest hållbara, kreativa och innovationsdrivna gastronomiska huvudstäderna.

2 Glass -SM och prisutdelning. Tävlingen utser Sveriges bästa glass i fyra olika kategorier och i år är rekordmånga anmälda.

3 Gårdsförsäljning – en möjlighet för Sverige. Seminarium med bland annat Visita. Under seminariet diskuterar panelen vilka möjligheter gårdsförsäljning skulle innebära för den svenska besöksnäringen men också vilka hinder och risker som finns.

4 Kompetensförsörjning – hur lockar vi unga talanger till restaurangbranschen? Paneldebatt med Peter Thomelius – kompetensförsörjningschef, Visita, Jesper Johansson – VD, Restaurangakademien, Jannicka Eriksson – COO, Social Entertainment Group och Joel Gudheimsson – biträdande Rektor, Stockholms Hotell- och Restaurangskola.

5 Bocuse d’Or Team Sweden och Restaurangakademien. Möt Bocuse d’Or Team Sweden på plats, Sveriges kandidat Jimmy Eriksson, Commis Thilda Mårtensson och hela teamet.

6 Svensk livsmedelsproduktion i en utmanande tid, föreläsning med Carl Eckerdal. Hur går det för svensk livsmedelsproduktion i spåret av Ukraina kriget? Vad gör handeln för att hjälpa till i en kaosartad situation.