Annons

Här är säsongens heta åkattraktioner

zoom AeroSpin är ett 35 meter högt roterande torn med tolv armar.
AeroSpin är ett 35 meter högt roterande torn med tolv armar.
NYHETER. Till sommaren lanseras nya och nervkittlande åkattraktioner runtom på landets nöjesparker. Snakepit på Skara Sommarland och Aerospin på Liseberg. 
Annons

Skara Sommarlands nya vattenattraktion heter Snakepit, en 105 meter lång rutschkana som slingrar sig nedför berget i vattenparken. Attraktionen kommer att stå klar vid parkens premiär den 3 juni.

– De besökare som väljer att kasta sig nerför säsongens stora nyhet kommer att forsa fram i kittlande, nervpirrande banor med tvära kast och snabba loopar. Snakepit erbjuder tre olika upplevelser beroende på vilken bana du väljer och de tre banorna är tematiserade som Mamba, Anakonda och Huggorm, säger Emma Edqvist, marknadsansvarig, Skara Sommarland.

Investeringen för Snakepit uppgår till 10 miljoner kronor och kommer att ha en kapacitet på drygt 700 gäster i timmen och en längdgräns på 120 cm.

Liseberg lanserar flygplansattraktion

Till sommaren 2016 lanserar Liseberg en interaktiv flygplansattraktion i det nya området på Liseberget. AeroSpin är ett 35 meter högt roterande torn med tolv armar och på varje arm sitter två flygplan. Flygplanen är utrustade med två spakar, en för varje vinge, så att den som flyger själv har möjlighet att styra planet och få det att rotera i sidled runt sin egen axel.

– Det är den som sitter i flygplanet som bestämmer hur åkturen ska bli. Det kan vara allt ifrån en skön färd med fantastisk utsikt över Göteborg till en vanvettig tur i en torktumlare, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg.

Attraktionen byggs uppe på berget vilket innebär att flygplanen snurrar dryga 70 meter över havet. AeroSpin är en så kallad Sky Roller och byggs av tyska Gerstlauer och är världens högsta och i sitt slag.

Gröna Lund satsar på konserter

Gröna Lund i Stockholm har denna säsong valt att inte lansera en ny åkattraktion, utan väljer istället att satsa på konserter där bland annat Lionel Richie, Deep Purple, Silvana Imam och Melissa Horn kommer att uppträda.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...