Annons

Här hoppar Skistars vd in och sköter liftarna i Sälen

zoom Stefan Sjöstrand, vd på Skistar hoppade in och skötte liften i Sälen.  Privat
Stefan Sjöstrand, vd på Skistar hoppade in och skötte liften i Sälen. Privat
NYHETER. Skistars vd Stefan Sjöstrand fick agera liftvärd i Sälen när flera i personalstyrkan satt i karantän. ”Vi valde att prioritera drift och lift” säger han till Besöksliv.
Annons

Karantänrestriktioner har lett till stor personalfrånvaro. Skistar drabbades hårt och under fyra dagar fick Stefan Sjöstrand, vd, hoppa in och möta gästerna i liftköerna i Sälen.

Skistars vd Stefan Sjöstrand fick förrförra helgen testa på att vara liftvärd på riktigt. Efter hög frånvaro bland personal på grund av karantänsreglerna hoppade han in och hjälpte till där det behövdes.

– Alla hjälpte till. Jag brukar alltid vara ute, men då kanske det handlar om några timmar på olika ställen. Nu fick jag hoppa in på riktigt och vara där i fyra dagar vilket var jättekul, men jag var helt slut när jag kom hem efteråt, säger Stefan.

Vad var roligast med att jobba som liftvärd?

– Jag träffade medarbetare som jag kanske inte träffar så ofta annars, det blir mer personligt mellan oss. Det är också kul att träffa gäster och få direkt feedback från dem. Jag har även hoppat in hos kundtjänst och där får man verkligen reda på vad gästerna tycker och tänker.

Har 2 000 säsongsanställda

Det har enligt Stefan varit en utmanande tid med karantänrestriktionerna som slagit hårt mot hela samhället. Men nu har det skett vissa lättnader som han hoppas ska hjälpa mot den situationen med hög frånvaro.

– Vi har ungefär 2000 säsongsanställda som jobbar på löpande schema. Många har hoppat in extra, även ledare och chefer har hoppat in där det behövts. Vi valde att prioritera driften och liften framför kontorsarbetet.

Tvingades stänga skidskolan för barn

Något annat som höga personalfrånvaron ledde till var att skidskolan för barn höll stängt en vecka i Sälen framförallt. I stället ökade man då tillfällena där snögubben Valle var närvarande i skidbacken – vilket var en direkt önskan från barnen.

Snart är sportlovet här, och smittspridningen är hög, finns det risk att ni behöver stänga någon verksamhet?

– Just nu är vi tillbaka på ett jättebra läge. De flesta som behövde vara hemma är tillbaka och vi hoppas att vi tagit oss igenom den värsta perioden. I princip allt på destinationerna är öppet igen och vi fortsätter prioritera driften av skidanläggningen och att sätta gästen först i alla lägen.