Annons

Här öppnar Stordalen Stockholms största hotell

NYHETER. Ett lyxhotell med 600 rum. Nu rustar hotellmagnaten Petter Stordalen för sin största enhet i Stockholm. 
Annons

Quality Hotel Friends i Solna ska byggas om till lyxhotell. Hela 200 miljoner kronor satsas nu i det som kommer att bli Stockholms största hotell.

–Detta är high class Ullared, säger Petter Stordalen till tidningen Mitt i.

Bygger 200 extra rum

Det är Quality Hotel Friends som ska växa i sin kostym. Nordic Choice har lämnat in bygglovsansökan till Stockholms stad för att bygga ut hotellet, från dagens 399 rum till 600 stycken.

– Hotellets fyra översta våningar kommer att ha lyxiga executiverum, utrustade med fina morgonrockar och med serverad frukost. Samtidigt ska den svarta kuben i Arena Gate förvandlas till 200 nya businesshotellrum, effektiva rum med snabb checkin via en app, säger Björn Callin, vd på Quality Hotel Friends.

Konceptet för de nya lyxrummen är ännu inte satt, men det kan handla om exklusiva frukostar högst upp i huset för gäster i executiverummen. Björn Callin nämner också att bolaget just nu experimenterar med talande robotar som kan ge tips, och det är inte uteslutet på det nya hotellet.  

Kostar 200 miljoner 

Bygget väntas starta i mars nästa år och då kan hotellet öppna under våren 2018. Prislappen beräknas landa på 200 miljoner kronor.

– Vi ser det som en trygg investering eftersom Arenastaden växer kraftigt. Telia har precis flyttat in och nästa år kommer både Se-banken och Siemens. Dessutom driver Mall of Scandinavia mycket trafik, så det finns ett stort underlag för fler hotellrum, säger Björn Callin.

Petter Stordalen beskrev i tidningen Mitt I området som ”High class Ullared”. Vad menas med det?

– Vi har pratat mycket om beteendet att resa till en plats för att handla. I Solna är det stort med kombinationsresor: besökarna shoppar, går på en fotbollsmatch och sedan vill de bo bra. Där kommer vi in, säger Björn Callin.