Annons

Här ska norrländsk krogkoncern storsatsa i år

zoom I sommar öppnar ett nytt hotell i Piteå.
I sommar öppnar ett nytt hotell i Piteå.
 NYHETER. Uppstickarrestaurang i Luleå ska bli till tre verksamheter inom tre år och ett av projekten kommer bli en av Norrlands högsta byggnader.   
Annons

Restaurang CG öppnade för tre år sedan och i november förra året kompletterades krogen med en separat bar. Nu står det klart att CG-koncernen tillsammans med systerföretaget Nöjesgruppen fortsätter att expandera. I sommar öppnar ett nytt hotell i Piteå och till hösten slår portarna upp till en mexikansk restaurang i Luleå.

Två nya projekt på gång

– Baren är den första delen i vår satsning och nu har vi två nya projekt på gång. I år öppnar Nöjesgruppen en mexikansk restaurang på Storgatan i Luleå, men den stora nyheten är restaurangen Tage som vi ska öppna högst upp i nya Kust Hotell & Spa i Piteå. Vi kommer att ha hand om all mat och dryck på hotellet och det känns verkligen kul, säger Petter Nyberg, delägare och restaurangchef på CG.

Den nya baren fanns tidigt med i framtidsvisionen, säger Petter Nyberg. Men att öppna en hotellrestaurang i en annan stad fanns inte på kartan. Men så presenterade familjen Skoog, som äger Kust Hotell & Spa, sina storslagna planer.

En av Norrlands högsta byggnader

– Jag vet inte ens om restaurangsatsningen skulle vara möjlig om vi inte sett den höga ambitionen de har med hotellet. Det kommer att bli en av Norrlands högsta byggnader och här kommer vi att skapa något unikt för Piteå.

Kostnaden för de tre nya verksamheterna handlar om 12 till 15 miljoner kronor. Satsningen i Piteå sker i samarbete med familjen Skoog och de har satsat runt 400 miljoner kronor på hotellet.

Det som gjort expansionen möjlig har sin grund i att Luleå utvecklats som stad sedan Restaurang CG öppnade för tre år sedan, både vad gäller besöksnäringen och invånarnas vanor.

– Det finns en otrolig energi i Luleå. Staden utsågs till årets tillväxtkommun förra året och det är en härlig företagaranda. Dessutom ökar vinterturismen för varje år. Så det finns ett underlag här, matintresset är stort och folk är mer vana att gå ut och lägga pengar på restaurangbesök. Vi har kunnat positionera oss bra och det är starkt bidragande till att vi vågar expandera, säger Petter Nyberg.

Vad har du för vision med satsningen?

– Först och främst ska det bli spännande att öppna i en ny stad. Sedan hoppas jag att vi kan fortsätta att expandera. CG skapades för att bli en institution i Luleå, något som kan tas över av en ny generation när vi drar oss tillbaka. En restaurang jag själv vill gå till som pensionär.

 

 

 

Satsa på take away till hemestern

Satsa på take away till hemestern

När fler semestrar på hemmaplan kan det bli trångt på de lokala restaurangerna. Därför bör du satsa på take away så att inga kunder behöver vända i dörren