Annons

Harrys inleder samarbete med First Hotels

zoom Harrys Pubars vd Niclas Möller vill gärna se fler typer av samarbeten framöver.
Harrys Pubars vd Niclas Möller vill gärna se fler typer av samarbeten framöver.
NYHETER. First Hotels öppnar en Harrys-krog på sitt hotell i Borlänge – och det kan bli fler genom ett nytt strategiskt samarbete mellan det norska hotellbolaget och restaurangkedjan från västkusten.
Annons

– Vi har funderat en tid på vad vi ska göra med restaurangen på First Hotel Brage. Det som var avgörande att vi valde Harrys i Borlänge var deras nya koncept och kvalitet. Vi tror konceptet passar många av våra hotellgäster som reser ensamma och vill ha ett avslappnat ställe där de både kan sitta och jobba men också få en kvalitetsmåltid och god dryck, säger Stephen Meinich-Bache,vd på Tribe Hotels, som är största franchisetagare i First Hotels.

Gamla stadshotell blir bra krogar

Harrys Pubar har cirka 40 restauranger runt om i Sverige och satsar offensivt med 15-20 nya restauranger de närmaste åren. Samarbetet med First Hotels passar väl in i tillväxtstrategin. Den nya restaurangen på Borlängehotellet slår upp sina portar i månadsskiftet juni-juli. Det är dock inte första gången en Harrys-krog är belägen i ett hotell.

 – Vi både har och har haft krogar i hotell. De gamla stadshotellen hade ofta primära lägen som lämpar sig bra för restauranger. I dag har driver vi Harrys i till exempel Grand Hotel Falkenberg och på Best Western i Strängnäs, säger Harrys Pubars vd Niclas Möller.

Vilka är fördelarna att driva en Harrys i ett hotell?

 – Det är alltid en utmaning att fylla en krog under lågintensiva dagar men flödet av hotellgäster gör att besöksunderlaget ökar. Givetvis måste man stretcha öppettider med hänsyn till hotellgästerna för man ska erbjuda allting, från frukost, lunch, middag och vara ett trevligt ställe för den partyglada gästen en fredag- och lördagskväll. Men synergierna och fördelarna är större än nackdelarna, säger Niclas Möller.

Om det blir fler Harrys på svenska First Hotell är för tidigt att säga.

– Harrys är en spännande partner så det kan gärna bli fler restauranger. Men vi utvärderar att etablera flera konceptrestauranger och samarbeten med flera leverantörer och restauratörer, säger Stephen Meinich-Bache.

Under tiden fortsätter Harrys sin egen expansion. Förutom Borlänge är det klart att det blir nya restauranger ibland annat Oxelösund och Landskrona i höst.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...