Annons

Harrys Jönköping vann – nu förlängs nattlivet i stan

zoom Harrys Jönköping har nu tillstånd att hålla öppet till 03, något ägaren Jon Espeset är mycket nöjd med. Foto: Pressbild
Harrys Jönköping har nu tillstånd att hålla öppet till 03, något ägaren Jon Espeset är mycket nöjd med. Foto: Pressbild
NYHETER: Harrys Jönköping blev först i stan att beviljas tillstånd för att ha öppet till 03 – efter 28 års ihärdig lobbyism från krogägaren Jon Espeset. Kommunens beslut kommer att öka Jönköpings attraktivitet, menar han.
Annons

Efter 28 år fick krogägaren Jon Espeset äntligen sin vilja igenom – från och med september har Harrys Jönköping tillstånd att ha öppet till klockan 03. I juni fattade socialnämnden i kommunen beslutet, och Harrys blev därmed den första krogen i stan att få tillståndet. Detta var Jnytt först med att rapportera om.

– Efter att ha lobbat för detta så länge var det en skön känsla. Under alla mina år i Jönköping har jag upplevt att vi tappar bokningar av krogshower, kongresser och event till andra städer på grund av de öppettider som varit innan, och det tror jag inte att politikerna har förstått tidigare, säger Jon Espeset.

Smidigare stängning med nya öppettider

Han ser flera fördelar med att kunna ha öppet längre. Inte minst tror han att det nu kommer bli mer attraktivt att boka Harrys Jönköping för olika typer av evenemang. Han lyfter också att ett mer generöst nattliv gör staden mer attraktiv rent generellt.

– Men det bästa är nog att vi inte behöver slänga ut gästerna samtidigt vid klockan 02, gäster som alla tar sig ut på stan och söker sig till taxikön och pizzerian. Nu får vi en längre tidsperiod på oss att avveckla, säger Jon Espeset och fortsätter:

– Med detta sagt kommer vi kommer inte att stänga 03 alla dagar i veckan, utan vi kommer använda den här extra timmen när vi har bokningar där den behövs. Det viktiga här är att vi själva får bestämma när vi ska stänga vår verksamhet.

Viktig hjälp från Visita

Jon Espeset har tagit hjälp av restaurangnätverket Taste Jkpg samt Visita under processen, för att kunna bemöta politiker och tjänstemän med rätt ”språk”. I juni 2021 hade Jon fått med sig tillräckligt många politiker på tåget för att skeptikerna skulle vara i minoritet.

– De som har varit emot detta har använt argumentet att ökad alkoholkonsumtion leder till mer elände i samhället, men hos oss sker ju försäljningen av alkohol i kontrollerade former. Vi har även kunnat visa statistik på att det inte har blivit stökigare i de städer där nattklubbarna börjat stänga 03, säger Jon Espeset.

Från och med att de utfärdade tillstånden börjar gälla i september startar en två års prövotid där politiker och berörda förvaltningar ska utvärdera, för att sedan fatta ett nytt beslut 2023.

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...