Annons

HELA LISTAN: De skakade hem priser på bargalan

zoom Årets Bartender Josephine Sondlo från Bar Hommage,<br />
som också kammade hem titeln Årets Coctailbar.
Årets Bartender Josephine Sondlo från Bar Hommage,
som också kammade hem titeln Årets Coctailbar.
NYHETER. Vilket prisregn. Under helgens Bartender’s Choice Awards korades landets bästa barer – och bartender. ”Det var den bästa galan hittills”, säger arrangören Jakob Sundin från Purfict.
Annons

Under söndagskvällen anordnades Bartender’s Choice Awards på Grand Hôtel. Den brukar räknas som barbranschens viktigaste prisgala. Totalt delades 38 priser ut. Nytt för i år är att man gjort galan till ett nordiskt evenemang, och prisar även barer i Norge, Finland och Danmark.

Viktigt för den nordiska barscenen

Arrangören Jakob Sundin från Purfict är mycket nöjd och kallar årets åttonde upplaga för den bästa galan hitintills.

–Till nästa år kommer det att bli ännu bättre och större. Jag tror det här kommer stärka den nordiska barscenen.

Influgna gäster

Gästlistan bestod 625 personer ur den nordiska bareliten. En av de största ögonbrynshöjarna var att kändisbartendern Jan Warren som tidigare arbetade på New York-stället Dutch Kills valde att flyga in som en överraskning.

Efterfesten anordnades sedan på hotell Hobo vid Brunkebergstorg.

Vilken var kvällens största skräll?

–Att Linje Tio inte tog hem något pris alls. Det var lite förvånande, de har alltid vunnit annars.

Kvällens finaste pris, Årets Bartender, gick till Josephine Sondlo som tidigare arbetat på Penny & Bill och numer Bar Hommage.

–Det var kul att hon vann. Hon har varit nominerad tidigare. Hon har det bästa året bakom sig och har presterat jättebra under tävlingen World Class i Mexiko. Hennes bagage försvann på vägen dit så hon skapade sin tävlingsdrink på resterna från frukostbuffén.

Vad krävs för att bli Årets Bartender?

–Det jag tycker är viktigast när man värderar en bartenders år det gör man på sin bar varje dag. Det är viktigare än tävlingsprestationerna men tävlingar är också en bra språngbräda för att bygga sitt varumärke.

Vad blir nästa års stora bartrend?

–Plastsugrören försvinner 2018. De behöver inte ha så mycket mer av. Många har börjat ta ståndpunkt mot dem, till och med stora spritmärken. Sedan tycker jag att Negroni kan man dricka året om. Den kan vara både frisk och lätt på sommaren och tung och robust på vintern. Den förändrar skepnad med årstiderna.