Annons

Höga ambitioner för ny sparesort

NYHETER. Ästad Vingård ska tillsammans med bolagen Peab och The National bygga en resort i Bara i Skåne. Upplevelsen ska fokusera på mat på lokala råvaror, spa och den skånska naturen.
Annons

Utgångspunkten för det nya hotellet, som beräknas stå klart under 2027-2028, är den gamla Spångholmsgården, där gårdens stora lada har bevarats och ska bidra till både utformning och känsla för Wärby Resort. Ästad Vingård, en etablerad resort i Halland, ska stå för driften av hotellet. Genom ett nytt utvecklingsbolag, som ägs tillsammans med byggbolaget Peab och The International som bygger golfbanor, blir den nya destinationen i Skåne möjlig.

– Vi ser det som en stor styrka i projektet att vi kan vara med och skapa destinationen från första strecket på en ritning, säger Daniel Carlsson, som är vd för bolaget Ästad Vingård.

Hur skulle du beskriva den nya destinationen?

– Jag skulle inte kalla det en lyxresort, men vi har höga ambitioner när det gäller alla delar av upplevelsen; hotell, spa och mat. Vi riktar oss främst mot privatresenären, kanske inte barnfamiljer i första hand. Vi kommer även att välkomna företag och konferenser, men det blir inte vår huvudinriktning, säger Daniel Carlsson och fortsätter:

– Fördelen med den här platsen är hela Öresundsregionen, där vi ser att närheten till Europa är en viktig del i destinationen för att attrahera gäster även från andra länder, säger.

I besöksnäringen talar man om reseanledningar, vilka är de?

– De är i första hand spa, god mat och de vackra omgivningarna på den skånska landsbygden. Hotellet kommer att ligga väldigt fint och när finns vandringsleder och närhet till havet om man vill uppleva mer av naturen. Samtidigt är det bara tio minuter från motorvägen och en kvart från Malmö.

 Ett långsiktigt projekt

Wärby Resorts profil ska utgå från platsens ursprung och lokala råvaror. Anläggningens restauranger, vilka blir minst två stycken, varav en hotellrestaurang, ska drivas i egen regi. Antalet rum beräknas landa på mellan 120 och 140 beroende på storlek.

Vad hoppas du på?

– Att vi lyckas skapa ett destinationshotell som klarar av att leverera på en hög nivå.

Några tankar om att genomföra projektet i lågkonjunktur?

– Konjunkturer kommer och går, det enda man vet är att det vänder. Vi är mer långsiktiga än så, från vår sida skriver vi ett 20-årsavtal.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...