Annons

Höga kusten kallar till festival

zoom Foto: Pressbild
Foto: Pressbild
NYHETER. Tre dagar med mingel, föredrag och naturliv på hög nivå – nya festivalen Nature Calling ska locka fler till Höga Kusten.
Annons

Föreläsningar om företagande, isracing, träffa polarhundar, äta gott, workshops om start-ups eller haka på i Världsarvsloppet – fredagen den tredje februari kickstartar en ny festival i Friluftsbyn vid Skuleberget.

För vem anordnas festivalen?

– Vi vill visa upp det fantastiska vardagslivet vi har här i Höga Kusten mot de som funderar på att flytta hit. Nature Calling fick sitt ursprung utifrån Norrlängtan, ett initiativ inom tech och it från Bron Innovation. Sedan har det spridit sig till andra branscher, säger Mia Karlsson, vd på Höga Kusten Destinationsutveckling.

Ett event som träffpunkt med flera funktioner alltså?

– Ja, det vuxit fram till att locka även de som nyss har flyttat hit (och även vi som bor här sedan länge) att ha en super ”friluftsdag” med massor av aktiviteter i nära anslutning. Vi är många aktörer som samarbetar i detta event – och ser fram emot att välkomna både såväl eventuella inflyttare, till de nyss inflyttade – och så vi vanliga ”Höga Kusten-bor ”

Är det många av de nyinflyttade som också verkar eller planerar att verka inom besöksnäringen?

– Absolut, festivalen är till för dem och de som funderar på att flytta, och nu visar vi upp även andra branscher än besöksnäring. Vi behöver också IT tekniker, spelutvecklare och så vidare.

Och, vad har du för förhoppningar på det nya året, när det gäller besök och gäster?  

– Vi ser med tillförsikt framemot 2023. Naturen är alltid öppen – och vi arbetar för att göra den tillgänglig året om med upplevelser till fots eller med snöskor eller skidor på fötterna.

Vad är extra viktigt att satsa på i tuffare ekonomiska tider?

– Vi har nära dialog med våra aktörer – var vi riktar våra marknadsresurser och så vidare – så att vi kan gå med rätt erbjudande till rätt målgrupp, säger Mia Karlsson.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...