Annons

Hon belönas kungligt

zoom Foto: Pressbild
Foto: Pressbild
NYHETER. Mia Spendrup som driver Loka Brunn och Grythyttans Gästrgivaregård har fått ta emot medalj av kungen för sitt arbete med att investera och utveckla ett viktigt kulturarv.
Annons

Grattis till medaljen, hur känns det?

– Tack det känns fantastiskt och jag är jättestolt. En fin uppmuntran i dessa bistra tider.

Varför får du ta emot den?

– Motiveringen lyder: För betydande insatser inom svensk besöksnäring med kulturarvsprofil vilket härrör till Loka Brunn och Gästgivaregården.

Ni vårdar ett kulturarv, vad är speciellt med det?

– Allt är speciellt! På Loka har jag 54 hus där de äldsta är från 1700-talet. De behöver mycket kärlek och målarfärg! Just nu är det extra spännande och utmanande med kylan och mycket snö.

Vilket ansvar känner du över detta i arbetet med och utvecklingen av Loka Brunn?

– Det är oerhört viktig att vår historia hålls levande och är en del av vår vardag och gästens upplevelse. Det är lika viktig att vi är en modern destination och resmål som uppfyller våra besökares förväntningar. En kunglig kurort som också är ett modernt spa!

Vad betyder medaljen för dig som företagsledare, särskilt i pandemitider?

– Det känns viktigt att bli sedd och uppmuntrad för alla insatser och investeringar som gjorts för att bevara Loka Brunn och Gästgivaregården. Det är en bekräftelse på att jag gjort rätt och fattat beslut som utvecklat företaget i en lönsam och hållbar riktning. Nu i dessa pandemitider gäller det att försöka överleva och hoppas på att vi återigen snart får fylla Loka Brunn och Gästgivaregården med efterlängtade gäster!

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...