Annons

Hon får tävla med Kocklandslaget: ”Otroligt mycket värt”

zoom Matilda Pylkkö har gått med Kocklandslaget sedan i april<br />
 och är därmed sedan länge varm i kläderna. Foto: Besöksliv
Matilda Pylkkö har gått med Kocklandslaget sedan i april
och är därmed sedan länge varm i kläderna.
Foto: Besöksliv
NYHETER: Matilda Pylkkö är en av de tre elever som via Malin Söderströms stipendium valdes ut att jobba med Kocklandslaget inför OS 2020. Så här i början av andra halvlek har hon börjat ladda för ett guld.
Annons

Matilda Pylkkö från Tumba Gymnasium är en av de tre elever som rekryterats till laget genom Malin Söderströms stipendium. Stipendiet som startades för två år sedan är ett initiativ som syftar till att få fler kvinnor att söka till laget.

I förra veckan var hon med när Svenska Kocklandslaget presenterade det tema man ska jobba med mot ett guld i Culinary Olympics i Stuttgart i februari 2020.

Matilda Pylkkö har gått med Kocklandslaget sedan i april och är därmed sedan länge varm i kläderna.

– Det har känts fantastiskt från start, det är så otroligt lärorikt att få vara med här. Det man får lära sig är väldigt brett och mycket, – alla år så otroligt duktiga, och många på olika saker, så det finns väldigt mycket att ta med sig.

Har du någon strategi för vad du vill lära dig mest?

– Nej, men jag bestämde mig från början att jag skulle fråga om så mycket som möjligt. Så jag frågar och antecknar hela tiden, det är så jag lär mig mer.

I februari smäller det, vad har du för förväntningar på själva tävlingen?

– Jag har aldrig tävlat tidigare, så detta är min första upplevelse. Men jag kommer att veta vad jag ska göra, det ska bli otroligt spännande.

Du tog studenten i våras, vad vill du själv jobba med?

 – Jag vill jobba i varmkök, som kock, och vill på sikt även lära mig mer om konditori och pastry. Men just nu är fokus på kök.

Vad lockade med kockyrket?

– Det finns så otroligt mycket man kan göra som kock, och man kan alltid utvecklas. Man kan jobba över hela världen, och det är en intressant bransch där det händer saker hela tiden. Det finns så mycket att se och lära.

Vad gör du efter OS?

– Jag ska fortsätta mitt kockliv och min karriär. Just nu jobbar jag som kallskänka på Djuret, och kommer att fortsätta med det tills jag tar nästa steg. Jag samlar på mig mina första erfarenheter nu, och den här med Kocklandslaget är ju otroligt mycket värd.