Annons

Hon prisas som Årets Kvinna i besöksnäringen

zoom Anna Spjuth tar emot Visita-priset som är startat i Maud Olofssons namn.
Anna Spjuth tar emot Visita-priset som är startat i Maud Olofssons namn.
NYHET. På Visitadagens kväll utsågs Anna Spjuth till Årets kvinna i besöksnäringen och Christer Johansson valdes in i Visita Hall of Fame.
Annons

– Den här branschen är en passion, inte ett jobb. Jag hoppas att alla förstår det! Det här är fantastiskt och jag ska fortsätta med allt jag gör ännu mer!

Så reagerade Comfort Hotels kedjedirektör Anna Spjuth då hon utsågs till Årets kvinna i Besöksnäringen. Hon tilldelas medel från Maud Olofssons 60-årsfond. 

En del av motiveringen lyder: ”Hon är en tongivande ledare med båda fötterna på jorden men blicken högt, spanande efter nya förmågor och möjligheter. (…) Pristagarens erfarenhet av egen utveckling och djupa engagemang i mentorprogram bidrar till att bygga trygga och starka ledare inom besöksnäringen.” 

Vilken tycker du själv är din viktigaste förmåga?

– Om det är något jag vill ihågkommen för så är det att ha fått människor att växa och att utvecklas. Det är min största passion. 

Du har en gedigen cv inom hotellvärlden. Vad är du mest stolt över?

– Det är nog att jag alltid har varit modig och tagit tjänster som är lite för svåra för mig, vilket gör att jag utvecklas. Och så har jag hållit en balans i livet trots att jobben varit väldigt spännande.

Vad ser du fram emot nu?

– Vi är inne i en förändringstid och kan få ta plats som en mer attraktiv arbetsgivare. Jag ser fram emot att vara med och ta näringen dit. Det är härligt att sitta i styrelsen, att vara äldre och kunna påverka. Jag har alltid haft förebilder och om jag själv kan inspirera någon att göra ett liv av att jobba i den här branschen så skulle jag vara oerhört stolt över det.

Hall of Fame 2016

Christer Johansson, mångårig medlem i Visitas styrelser och restaurangföretagare valdes in i Visita Hall of Fame. Det kom som en total överraskning för göteborgaren – som själv är juryns ordförande. Han blev grundlurad av den övriga juryn.

Vad säger du om utmärkelsen?

– Jag är stolt, hedrad och jätteglad! 

Du har suttit i juryn några år. Har du någon gång tänkt att du ska bli vald?

– Nej! Och nu blev jag helt överraskad, till 180 procent! Och jag är lite blyg, det stämmer inte överens med min självbild att jag ska vara i centrum. 

Hall of Fame-utmärkelsen hedrar personer som gjort exceptionella och bestående insatser för näringen. Vad kan du se att du har bidragit med?

– Jag tror att jag har stått för en kontinuitet och en rak och icke svängig uppfattning i våra frågor. Möjligen tycker några att jag tänker rätt.

Skiljer sig ditt sätt att vara från andra?

– Kanske inte, utom personligheten i så fall. Vi är ju alla olika. Jag är lite lagd åt det diplomatiska hållet. Andra kan vara lite mer rättframma. Men i sak kanske det inte skiljer sig så mycket. Alla har ungefär samma agenda.

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...