Annons

Höstrysare och tomtejul väntar Kolmården

zoom Julplaner i mellansäsong på Kolmården.
Julplaner i mellansäsong på Kolmården.
NYHETER. Från rysmysig allhelgona till lysande granar, bjällerklang och en tomte på besök. Kolmårdens Djurpark rustar för en besöksintensiv vinter - med spöken och en riktig sagojul.
Annons

Sedan 1988 har folk vallfärdat till Rödmossen utanför Norrköping. Ifjol kom 17 000 personer till de mossbevuxna stugorna, nissarnas sovsal, stallet, kyrkan och allt det andra som förvandlade området till en tomteby.

Satsar på sagojul

Nu flyttar Håkan ”Kolmårdstomten” Thornell sin verksamhet – men Kolmården behåller sin decemberfeeling.

– Nej, det är ingen slump att vi satsar på en sagojul just i år. Aktiviteten har planerats i flera år men tajmingen har inte varit rätt, bekräftar Mattias Zingmark, marknadschef på Kolmårdens djurpark.

Däremot är det ingen nyhet att Kolmården satsar på ”off season”-projekt. Sedan fem år tillbaka spökar det i djurparken under Halloween.

– Vi fortsätter att utveckla vårt koncept med många skådespelare och lajvare i parken som har till uppdrag att skapa en rysmysig miljö för hela familjen. Rent konkret har vi utvecklat flera miljöer, skrivit nya föreställningar och gjort det bästa för att omvandla vår fina park till en Halloweeninspirerande plats, säger Mattias Zingmark.

Bamse får flygande matta

Han påpekar att arrangemangen är en del av visionen att göra Kolmården tillgänglig under alla årstider.

– Både vad gäller Halloween och Sagojul är vi helt beroende av att kringliggande hotell och restauranger står på tå för att välkomna gäster utanför regionens gränser. Vi har optimerat våra aktiviteter och vår personalstyrka för att välkomna runt 70 000 gäster.

Nästa år då? Kolmården ligger inte på latsidan då heller. Fem miljoner kronor investeras i Bamses Flygande matta.

– Bamsemålgruppen kommer att älska den attraktionen. Utveckling är en hygienfaktor inte bara i Bamses Värld utan i hela parken för att skapa nyfikenhet och reslust, säger Mattias Zingmark.

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter