Annons

Hotel Skansen bygger ut sitt spa – ”Bra för hela Bjärehalvön”

zoom Foto: Hotel Skansen
Foto: Hotel Skansen
NYHETER. Hotel Skansen i Båstad investerar 50 miljoner kronor i sin spaanläggning. Syftet är bland annat att locka fler konferensgäster och förlänga säsongen.
Annons

En rooftop bar, infinitypool och en ny jacuzzi. Det är några av de nya moment som ska ingå i det utbyggda spat på Hotel Skansen i Båstad. Spat blir 600 kvadratmeter större, – en fördubbling av spa-ytan som ska betydligt högre kapacitet. Totalt investerar hotellet 50 miljoner kronor i renoveringen.

– Vi har så mycket gäster att vi får säga nej till spabokningar nästan varje helg. Det är inte roligt så vi har bestämt oss för att möta våra gästers intresse för spa och helgprodukter, säger vd Henrik Jönne.

Det handlar både om att attrahera fler konferensgäster, – där man ser en växande efterfrågan på spa, och dagsgäster på helgerna.

– Vi ser att många företagsgäster vill bjuda sin personal på spa efter arbetsdagen, då är det viktigt för oss att kunna erbjuda det. Det är väldigt viktigt i ett konkurrenshänseende då spa kan vara avgörande för valet av hotell.

Det utbyggda spat ska även att ha en positiv effekt på försäljningen under lågsäsong, säger Henrik Jönne.

– Tanken är att det ska stärka oss under lågsäsong. Och fler gäster som besöker oss betyder att de även besöker andra verksamheter i besöksnäringen. Ju fler som besöker Bjärehalvön är bra för hela bygden, säger Henrik Jönne.

Det nya spat ska stå klart den 1 juli 2020 lagom till Swedish Open startar.

Den nya spabyggnaden tar plats på hotellets tak, som vetter mot centercourten i söder och havet i norr. Det kommer att finnas en långsmal infinitypool, jacuzzibad, solterrass, stora relaxytor med vilsängar och en rooftop bar.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...