Annons

Hotell- och restaurang toppar antalet korttidsansökningar

zoom Ansökningar om stöd för korttidsarbete har strömmat in till Tillväxtverket. Foto: Tillväxtverket
Ansökningar om stöd för korttidsarbete har strömmat in till Tillväxtverket. Foto: Tillväxtverket
NYHETER. Söktrycket har varit stort sedan Tillväxtverket öppnade ansökan om stöd för korttidsarbete. ”Vi ser att hotell- och restaurangbranschen drabbats hårt”, säger Niklas Kjellberg, pressansvarig på Tillväxtverket.
Annons

Till följd av coronakrisen har 2 550 lokala avtal om korttidspermittering tecknats, som omfattar 32 500 medarbetare. Dessa sticker ut i den totala mängden ansökningar som har strömmat in till Tillväxtverket sedan de den 7 april öppnade ansökan om stöd för korttidsarbete.

Hittills har över 30 000 ansökningar kommit in med spridning i hela landet. Hotell- och restaurangbranschen toppar antalet ansökningar, tillsammans med branscher inom handel och tillverkning.

– Hotell- och restaurangbranschen tillhör de topp tre branscher som krisen slår hårdast mot. Vi ser det brett ute i landet, att de drabbats särskilt hårt, säger Niklas Kjellberg, pressansvarig på Tillväxtverket.

Sveriges tre befolkningstätaste län Stockholm, Västra Götaland och Skåne, har flest antal inkomna ansökningar totalt. När det gäller ansökningar inom hotell- och restaurangbranschen toppar Stockholm med 964 ansökningar, tätt följt av Dalarna med 127 samt Gävleborg och Jönköping med 102 ansökningar vardera.

– Det är flera stora arbetsgivare, så vi ser ju att ett stort antal anställda berörs i många av ansökningarna, säger Niklas Kjellberg.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...