Annons

Hotellet med både rutschkana och karusell

zoom Grand Curiosa Hotel förlänger känslan från Liseberg ända in på rummet.
Grand Curiosa Hotel förlänger känslan från Liseberg ända in på rummet.
NYHETER. Gäster har tagit rutschkanan ner till receptionen och åkt karusell i restaurangen i en månad på Lisebergs nya Grand Curiosa. Besöksliv har kollat in läget med hotellet inför sommarsäsongen.
Annons

Liseberg öppnade portarna till sitt 100-årsjubileum 22 april och som Besöksliv tidigare rapporterat så växer besöksnäringen i Göteborg för fullt. Grand Curiosa Hotel, precis bredvid Liseberg är en av den senaste tidens stora hotellsatsningar. Lena Nyquist är general manager.

– Vi har haft öppet i ungefär en månad nu och det har förstås varit jätteroligt, säger hon.

Förberedde ni er på något speciellt sätt?

– Ja vi tränade faktiskt innan med våra ”Lisebergare” det vill säga alla tillsvidareanställda på Lisebergs nöjespark. Vi hade tre dagar här på hotellet som de fick komma och bo med sina familjer, det lärde vi oss jättemycket på. Det är exempelvis en del fiffiga tekniska lösningar på rummen som gästerna ska förstå sig på.

Guldburar och rutschbana

Grand Curiosa Hotel förlänger känslan från Liseberg ända in på rummet. Receptionsområdet med sin särpräglade design med överdimensionerade kinesiska vaser, stora guldburar, en enorm rutschkana från en annan våning och så förstås karusellen vid restaurangen sätter stämningen direkt.

Hur har den första månaden varit för hotellet?

– Hela Liseberg har ju stort fokus på glädje och det är lustfyllt att få jobba med det. Vi måste förmedla samma känsla på hotellet i form av hög grad på servicen och att bjuda på det lilla extra. Vår kinesiska restaurang på taket har fått fina recensioner och jag ser fram emot att öppna grillköket på takterrassen nu i juni.

Vad för slags besökare har ni haft?

– Det är många grannar och göteborgare som kommit hit, vi är ju självklart också till för att de som bor här ska kunna ha en riktigt härlig ”staycation”. Sedan har vi haft mycket nöjesparksturister, gäster som älskar att besöka nöjesparker. Vi hade några finska gäster nyligen som skulle besöka Gröna Lund och Liseberg på samma helg.

Långsiktiga planer och lokala gäster

Hotellet är en del av Lisebergs expansionsplaner och precis bredvid Grand Curiosa Hotel byggs vattenvärlden Oceana som planeras vara färdigt under nästa vår. Lena Nyquist menar att det blir ytterligare en reseanledning till Göteborg och hon lyfter också stadens alla mässor och konserter vars besökare fyller hotellen.

– Liseberg är det största dragplåstret till Göteborg, en nöjespark som varit en framgångssaga i hundra år. Dessutom är Göteborg en så fin sommarstad med mycket annat att göra. Göteborg & Co har jobbat medvetet och långsiktigt med att attrahera evenemang och möten hit. Men, jag ska också säga att vi på Grand Curiosa Hotel verkligen också uppskattar våra lokala besökare. Vi har flera lite äldre besökare som tycker om att besöka vårt fina kafé, Café Agnes. Vi är även till för göteborgarna och gör staden roligare att leva och bo i.