Annons

Hotelljätten till Landvetter: ”Bygger ett super-Scandic”

zoom Det nya hotellet kommer att vara en viktig del av Landvetters expansion.
Det nya hotellet kommer att vara en viktig del av Landvetters expansion.
NYHETER. Operatör för Flag Hotel på Landvetter blir Scandic. Ett bygge som blir koncernens nionde flygplatshotell. 
Annons

Hotellet beräknas stå färdigt 2020, samma år som expansionen av flygplatsens terminal är färdig. Därför kommer Flag Hotels allmänna utrymmen att integreras med ankomsthallen. Detta för att bli en naturlig del av det nya Landvetter.

– I och med Swedavias satsning på flygplatsen kommer hela området att se annorlunda ut. Därför är det viktigt att anpassa hotellet efter framtiden, säger Peter Jangbratt, landschef för Scandic Sverige.

[LÄS MER: ”Flagghotell ska hissa Landvetters kapacitet”]

Jobbar mot tre målgrupper

Det här blir Scandic nionde flygplatshotell i Norden. Flag Hotel kommer att vara sju våningar högt med 220 rum och väntas resultera i cirka 100 arbetstillfällen.

– Nu handlar det om att sätta ner detaljerna kring ritningen och utformningen av hotellet så att vi får goda förutsättningar inför byggandet, säger Peter Jangbratt.

Även om byggnationen inte startar förrän 2018 pågår arbetet redan för fullt. Tillsammans med arkitekter från Wingårdhs planerar Scandic och Swedavia på detaljnivå. Hur stor ska restaurangen bli? Vilken belysning ska användas? Det krävs att man får till en bra logistisk lösning och möjlighet att maximera kundflöden.

– Flygplatshotell har behov av att vara extra flexibla. Då gäller det att rita ett hotell och skapa ett upplägg som möter den moderna resenären. Vi har tre specifika målgrupper i åtanke under arbetet, den moderna fritidsresenären, familjeresenärerna och affärsresenären, säger Peter Jangbratt.

 

3500 arbetande i området

Expansionen av Landvetter omfattar satsningar i mångmiljonklassen och väntas resultera i tusentals nya arbetstillfällen på flygplatsen. För Scandic är det därför viktigt att det nya hotellet även ska fungera som en knutpunkt för de anställda på flygplatsområdet.

– Hotellet ska vara en naturlig plats för att ta en bit mat eller något att dricka efter jobbet. Det ska både vara ett nav för de 3500 personerna som arbetar på flygplatsområdet och samtidigt möta de nya behov som ställs av resande. Ett Super-Scandic helt enkelt, säger Peter Jangbratt.

Men Flag Hotel är inte Scandics enda Göteborgs-öppning 2020. Ytterligare ett hotell kommer att se dagens ljus i Älvstaden i centrala Göteborg.