Annons

”Hotellrestaurang är något helt annat”

zoom Krögarna Niclas Jönsson och Daniel Höglander står bakom hotellrestaurangen på Villa Dagmar. Foto: Magnus Mårding.
Krögarna Niclas Jönsson och Daniel Höglander står bakom hotellrestaurangen på Villa Dagmar. Foto: Magnus Mårding.
NYHETER. Krögarna bakom Aloë står bakom hotellrestaurangen på nyöppnade Villa Dagmar.
– Vi ansvarar för frukost, lunch och middag dygnet runt, året runt och alla dagar i veckan, säger Niclas Jönsson.
Annons

Redan vårvintern 2020 stod Niclas Jönsson och Daniel Höglander redo för att sjösätta sitt nya hjärteprojekt – restaurangen på boutiquehotellet Villa Dagmar intill Östermalmstorg i Stockholm. Världsläget ville som bekant annorlunda, men sedan en vecka tillbaka är driften i full gång – på hotellet – för krögarna bakom Guide Michelin-belönade restaurang Aloë samt Rinos Bodega och Black Milk Sushi i Älvsjö.

– Hotellrestaurang är något helt annorlunda än det vi gjort tidigare. Vi ansvarar för frukost, lunch och middag – dygnet runt, året runt och alla dagar i veckan, säger Niclas Jönsson.

 Det privatägda boutiquehotellet Villa Dagmar, är ett systerhotell till Hotel Diplomat och drivs av fjärde generationen Malmström. I linje med ägarnas ambition att skapa en “internationella stadsvillakänsla med doft av Italien” har krögarduon i samverkan med kökschefen Daniel Jogmar från Gamla Riksarkivet utvecklat en meny med smårätter med medelhavsinspiration.

– Vi vill att hotellets familjära och fartfyllda stämning ska speglas i maten. Driver man en stjärnkrog är ambitionen en annan, då sätter man på sig en annan kostym.

 Trots att öppningen varit över förväntan – med fulla sittningar och “topp stämning” bland gäster såväl som personal – sticker Niclas Jönsson inte under stolen med utmaningarna som restriktionerna orsakade av pandemin innebär. Till följd av dem håller han och Daniel Höglander Aloë stängt – att driva stjärnkrog och tvingas sluta servera alkohol klockan 20 och stänga  en halvtimme senare är inget alternativ, menar han.

– Vissa andra stjärnkrogar håller öppet på trots de tidiga stängningsreglerna, men att banta ner menyn så pass mycket att man hinner servera den innan 20 ser vi inte som någon lösning. Vår plan är att kunna öppna upp i augusti igen. Och då köra på för fullt med Villa Dagmar, Aloë  och våra andra krogar, säger Niclas Jönsson.