Annons

Husbilsfeber i landet – ännu en rekordsommar för nyköp

NYHETER. Aldrig förr har så många köpt och tillbringat semestern i husbil i Sverige. Och trycket ökar på campingarna, både av svenska och utländska gäster.
Annons

Sverige må vara Europas husvagnstätaste land men när det gäller nyköp väljer svenskarna husbil. Rekordsommaren för husbilssemestrande 2015 överglänses nu av årets siffror.

Sedan februari har det varje månad registrerats fler nya husbilar jämfört med förra året. Hittills har det registrerats 4 062 husbilar i år, jämfört med 3 004 stycken motsvarande period förra året. Det innebär en ökning med 35,22 procent. Bara under juli månad har antalet registreringar ökat med 54,5 procent jämfört med juli 2015.

15,5 miljoner gästnätter

Trycket på svenska campingplatser har också ökat stadigt de senaste åren. Mellan 2012 och 2015 ökade antalet gästnätter med två miljoner, och hamnade då på 15,5 miljoner gästnätter, enligt SCR svensk Camping. 

Nordic Camping and Resort är en av de aktörer som gynnats och det är till stor del tack vare den ökande husbilstrenden. Det märks inte minst på Långholmens Husbilscamping i Stockholm, där nästan inga av platserna stod tomma när Besöksliv hälsade på.

– Och bilarna blir större också, säger Annika Erneborg som driver campingen.

 

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

PMS-systemet VisBook har över 1 000 kunder inom besöksnäringen i Norden och växer snabbt, inte minst i Sverige där antalet nya kunder har mer än fördubblats under de senaste två åren. En av de nya kunderna är Åhus Seasid...