Annons

Ica gör hotell-premiär i Bromma

zoom Vilken operatör som ska driva det nya hotellet blir klart till årsskiftet.  Foto: Ica Fastigheter
Vilken operatör som ska driva det nya hotellet blir klart till årsskiftet. Foto: Ica Fastigheter
NYHETER. ICA Fastigheter ger sig in i hotellbranschen och bygger hotell i Bromma - vem som blir operatör blir klart till årsskiftet.
Annons

I fjol köpte ICA Fastigheter en fastighet med en byggrätt om 45 000 kvadratmeter vid infarten till Bromma Blocks handelsområde nära Bromma Flygplats. Nu är det klart att området även ska inkludera ett nytt hotell.

– Vi utvecklar varje plats efter dess förutsättningar och såg möjligheten att utveckla den här platsen med ett hotell, säger Fredrik Johansson, projektutvecklare på ICA Fastigheter. Det är ett attraktivt område med bra kommunikationer i och med närheten till både tvärbana och flyg. Vi har också sett behov av ett long stay-hotell på marknaden.

Ica-butik i botten av hotellet

Hotellet ska ha en yta på cirka 7 000 kvadratmeter och rymma runt 200 rum samt restaurang och lobby. Det är tänkt att ligga ovanpå en handelsdel med en stor ICA-butik och runt 30 andra butiker.

– Tillsammans med hotellrådgivaren Annordia har vi tagit in anbud från ett antal intressenter som vi håller på att utvärdera, säger Fredrik Johansson. För oss är det viktigt att hotellet har ett koncept och innehåll som matchar våra tankar kring platsen och den verksamhet som sker i området, men vad de är kan jag inte specificera närmare i nuläget.

Ska ICA Fastigheter investera i fler hotell framöver?

– Det kan jag varken svara ja eller nej på. Vi utvecklar varje plats utifrån dess förutsättningar och det kan handla om allt från bostäder till handel och hotell.

Runt årsskiftet ska det vara klart vilken hotelloperatör som får utveckla det nya Brommahotellet. ICA Fastigheter hoppas på byggstart i slutet av nästa år och att hotellet ska vara färdigställt i början av 2021.