Annons

Idre Fjäll bygger ny camping – direkt vid skidbacken

zoom På med skidorna direkt utanför husvagnen och rakt ut i backen. Det är idén bakom nya campingsatsningen.
På med skidorna direkt utanför husvagnen och rakt ut i backen. Det är idén bakom nya campingsatsningen.
NYHETER. Idre Fjäll har investerat i en ny camping med ”ski in-ski out”-läge. Här kan gästerna ta på sig skidorna direkt utanför husvagnen och bege sig ut i backen. "Läget är fantastiskt", säger Sofie Andersson, skidortens marknads- och försäljningschef.
Annons

De senaste åren har omsättningen för Idre Fjäll ökat kraftigt och efterfrågan på boende har vuxit. Därför investerar anläggningen nu i en helt ny camping som ska ta besökarna närmare aktiviteterna.

– Läget på den nya campingen är fantastiskt, man kommer att kunna sätta på sig skidorna direkt utanför husvagnen och bege sig rakt ut i backen eller ut i spåren, säger Sofie Andersson, marknads- och försäljningschef på Idre Fjäll.

”Ingen lyxcamping”

Den nya campingen byggs vid infarten till Idre Fjäll med närhet till både skidåkning, service och nöjesliv. När området är helt utbyggt väntas det ha cirka 400 campingplatser.

– Det kommer att vara en modern camping, vi investerar i ett fint servicehus med dusch, bastu, relaxavdelning och kök. Vår huvudmålgrupp är barnfamiljer och träningsintresserade, så det kommer inte att vara en lyxcamping. Men det är stora ytor, varje plats är på 120 kvadratmeter, säger Sofie Andersson. 

Att gästerna ska kunna låta bilen stå under vistelsen i Idre Fjäll är något som prioriterats länge. Och den filosofin är den nya campingen en naturlig del av.

– Vårt fokus är att det ska vara enkelt att semestra i Idre. Från boenden i området kan du smidigt ta dig till aktiviteter, restauranger och butiker utan att använda bil. Även som campare kommer du att ha tillgång till allt detta runt hörnet.

Målgruppen förlänger säsongen

Den nya campingen väntas locka besökare året runt.

– Campingkonceptet är väldigt spännande, dels för att vi vill ha ett helhetsutbud, med allt från små stugor till lyxiga lägenheter och hotellrum. Och här passar campingen perfekt in i mixen. Dessutom är målgruppen superintressant, eftersom de kommer hit under hela året, säger Sofie Andersson.