Annons

Iiiiiiiih! Gröna Lund får ny monster-attraktion

zoom En av världens mest läskiga. Nästa år öppnar Gröna Lund med attraktionen Ikaros.
En av världens mest läskiga. Nästa år öppnar Gröna Lund med attraktionen Ikaros.
NYHETER. Årets nyhet hos nöjesparken Gröna Lund är matutbudet signerat kocken Jonas Dahlbom. Men redan nu avslöjar Parks & Resorts nästa säsongs storsatsning Ikaros – ”något av det läskigaste” man kan utsätta sig för.
Annons

Ikaros är ingenting för höjdrädda, så mycket är säkert. Ett fritt fall från en 95 meter hög attraktion.

Det mest galna? Fallet sker i 90 graders vinkel – alltså helt liggande.

”Adrenalinet kommer att pumpa”

– Jag har i princip åkt allt man kan åka på en nöjespark, så jag vet att det här är något av de absolut läskigaste fallen man kan utsätta sig för. Men också bland de roligaste! Känslan av adrenalinet som fullkomligen pumpar ut i kroppen när man kommer ner är helt obeskrivlig. De som vågar måste absolut prova Ikaros, säger Peter Osbeck, attraktionschef på Gröna Lund, i ett pressmeddelande.

Ikaros kommer att byggas på en bro, mitt emellan Lustiga Huset och Jetline, på en yta som endast är 5 meter bred. Attraktionstypen kallas för ett ”Sky Jump” och tillverkas av det schweiziska företaget Intamin som också tillverkat Insane på Gröna Lund. I dag finns bara en attraktion liknande Ikaros i hela världen och den hittar man i Busch Gardens i Florida.

Planer på att bygga om Gröna Lund

Men det slutar inte med Ikaros. Parks & Resorts har än mer högtflygande planer för nöjesparken. Ett ärende om ombyggnation är klart att klubbas i Stadsbyggnadsnämnden, rapporterar SVT.

På den nuvarande parkeringsplatsen vill man expandera tivoliområdet och göra plats för fler åkattraktioner, restauranger och kontor. Det finns även planer på ett underjordisk garage med miljösophantering och lastzon.

– Vi vill bygga ett mer sammanhållet Djurgårdskvarter, där det blir mer attraktivt att visats för både Stockholmare och turister. Idag anser vi att den här platsen inte lever upp till den vackra miljön som Djurgården har att erbjuda, säger Christer Fogelmarck, koncernchef Parks and Resorts som äger till Gröna Lund till SVT.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...