Annons

Inga medaljer – men värdefull erfarenhet

NYHETER. Det blev inga medaljer i Yrkes-VM för kocken Gustav Leonhardt eller servitris Sofie Langkjaer. Men en minnesvärd upplevelse och många erfarenheter. För Gustavs del flyttas nu fokus mot Bocuse d'Or i Turin om ett drygt halvår.
Annons

Gustav Leonhardt siktade högt och hade hoppats på guld. Totalpoängen vara höga nog för att kamma hem en Medallion of Excellence, men inte tillräckliga för att få kliva upp på pallen. För en Best of Nations fattades bara några ynka poäng. 
– Jag skulle ljuga om jag sa att jag är nöjd med resultatet, men jag hade inte kunnat göra så mycket mer sett till omständigheterna. Och jag har massor av erfarenheter med mig hem, nu vet jag och Sebastian Gibrand exakt vad vi ska jobba vidare med.

 

Nästa steg Bocuse d’Or

Sebastian Gibrand har inte bara varit Gustavs experthjälp och coach under Yrkes-VM, han är också Sveriges representant i Bocuse d’Or, då med Gustav som sin commis.
– Yrkes-VM har verkligen varit en perfekt uppladdning och en nyttig erfarenhet. Nu är vi ett steg närmare Turin och det är bara att växla upp ytterligare ett snäpp i träningsköket.

 

Först väntar några dagars sol och bad för både Gustav och Sofie. Även Sofie hade siktet inställt på pallplats men tycker så här dagen efter att hon nådde sin målsättning: att vara nöjd med det hon presterat.
– Jag fick en dipp tredje dagen då det var dags för det som jag tycker är svårast: bar och barista. Men jag bröt ihop och kom igen och lyckades prestera på topp avslutningsdagen. Och bäst av allt: jag känner mig så mycket modigare nu, efter att ha klarat av en stenhård tävling.

 

Både Gustav och Sofie poängterar vilken fantastisk upplevelse det har varit att få representera Sverige i ett lag tillsammans med duktiga, peppande och målinriktade deltagare som gett allt.
– Under prisceremonin var alla helt slutkörda, det var inte så många hejaramsor som hördes från oss, avslöjar Gustav.