Annons

Ingen sorg i Göteborg – korad som världens snällaste stad

zoom Vykort från världens snällaste stad.
Vykort från världens snällaste stad.
NYHETER. Uppfattningen om göteborgare som goa och glada är ingen myt. Tvärtom. Göteborg är världens mest sociala stad enligt en ny stor studie. Tvåa kommer Stockholm.
Annons

Sverige tar hem storslam när det gäller sociala och besöksvänliga turistmål. Det visar den studie som bookingsajten Hostelworld tagit fram, där man tittat på en rad olika kategorier som öppenhet, viljan att umgås, småprata ed främlingar och – viljan att festa.

Stefan Gadd, presschef på destinationsbolaget Göteborg & Co, hur känns det?

– Jag är inte förvånad, även om det är klart att man blir lite paff när man ser konkurrensen: Det är inga dåliga städer på listan, New York, Madrid och andra, som ligger under oss. Jag är stolt och glad.

Kan det också bero på att göteborgarna är lokalpatriotiska, och gärna vill visa besökare stans bästa sida?

– Absolut. Det har nyligen gjorts en undersökning som visar just detta. Göteborgarna gillar sin egen stad och är stolta över den. De egna invånarna är alltid den bästa marknadsföringskanalen.

Men vad har Göteborg som inte New York har?

– Vi har ju göteborgarna som ju har en avspänd attityd. Vi har skärgårdsbåtarna, en av lugn och avslappnad atmosfär, närhet till naturen samtidigt som vi är en liten storstad med storstadens upplevelser.

Hur kommer det här att märkas framöver?

– Nu finns vi med i folks medvetande utomlands. Det spelar stor roll. Vi jobbar mycket med sociala medier och sprider naturligtvis det här i alla våra sociala kanaler.

I The Guardian, där nyheten presenteras stort, står det också att göteborgarna är duktiga på att festa. Det är bara Madrid och Moskva som är bättre på att hitta ursäkter för en fest …

– Precis. Sådana är vi här i Göteborg!

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter