Annons

”Jag är ingen förvaltare”

zoom Johan Larson kommer senast från rollen som anläggningschef för Orsa Grönklitt. Foto: Hovfjället
Johan Larson kommer senast från rollen som anläggningschef för Orsa Grönklitt. Foto: Hovfjället
NYHETER. Johan Larson, tidigare anläggningschef för Orsa Grönklitt, tar över värmländska skidanläggningen Hovfjället när Karl-Eric Westerberg lämnar efter 50 år i vd-rollen.
Annons

Johan Larson kommer senast från rollen som anläggningschef för Orsa Grönklitt. Som tidigare ägare av Storstenshöjden utanför Örebro samt Tolvmannabacken i Kisa har Johan Larson över 25 års erfarenhet av skidåkning och besöksnäringen i stort, men det är med stor respekt som han efterträder Karl-Eric Westerberg, som går i pension den sista oktober.

– Det känns på ett sätt väldigt speciellt, eftersom Karl-Eric är en ikon i branschen och hans spår kommer att finnas kvar länge på Hovfjället. Men jag har varit tydlig med att jag från och med nu kommer att driva det på mitt sätt, säger Johan Larson.

Hur ser dina planer för anläggningen ut?

– Det kommer förstås ta ett tag innan det klarnar, först ska jag sätta mig in i alla rutiner. Men jag är ingen förvaltare utan en entreprenör så jag kommer snart att börja jobba med att utveckla och förädla den dolda pärla som Hovfjället är, för att fler skidåkare ska hitta hit.

Vad är det som gör Hovfjället till en dold pärla?

– Det är ett fantastiskt trevligt ställe, gemytligt och familjärt. Med tanke på att det ligger i Värmland är det även förhållandevis snösäkert, eftersom det ligger på en bra höjd. Den första snön föll igår.

Hur känns det att börja på nytt jobb så här alldeles inför säsongstarten?

– Det känns jättebra, jag vet att vi ligger väl i fas med allt som behöver förberedas så nu är det egentligen bara att invänta kylan.