Annons

Jessie och Tareq programleder Årets kock

zoom Jessie Sommarström och Tareq Taylor.<br />
Tallriksbilden är från förra årets final i Årets kock. Foto: Årets kock/ Samuel Unéus
Jessie Sommarström och Tareq Taylor.
Tallriksbilden är från förra årets final i Årets kock.
Foto: Årets kock/ Samuel Unéus
NYHETER. ”Ett fint sätt att få avsluta mitt Årets kock-år på”, säger Jessie Sommarström, som i dag lotsar tv-publiken genom finalen tillsammans med Tareq Taylor.
Annons

Åtta kockar tävlar om titeln när finalen i Årets kock just nu avgörs på Annexet i Stockholm. Finalen kommer även att gå att se på tv ikväll, när ett sammandrag sänds i TV4 Play och Sjuan.

Gör programledardebut

Programledare för tv-sändningen är förra årets vinnare Jessie Sommarström, som gör sin programledardebut med tv-veteranen Tareq Taylor vid sin sida.

– Det är en ära att få leda Årets kock och det känns som ett fint sätt att få avsluta mitt Årets kock-år på, säger Jessie Sommarström.

Hon har laddat med att se på gamla Årets kock-finaler och även med att titta på alla klipp från årets finalister.

– Förhoppningsvis kan jag förmedla deras tankar på ett bra sätt under sändningen. Men det är stora skor att fylla efter Thea Malmegård som har gjort ett strålande programledarjobb tidigare år, så det är såklart väldigt nervöst. Fördelen för mig är att jag kan tävlingen.

Tareq har ju synts en hel del i rutan tidigare, har han bidragit med några tips och trix?

– Att få leda Årets kock tillsammans med Tareq är en enorm trygghet för mig! Han är ju väldigt proffsig och ja, han har gett mig lite tips. Enligt honom är det allra viktigaste är att vara sig själv.

Hur tror du att det kommer att kännas att ”stå på andra sidan” i år och betrakta, kommentera och intervjua de tävlande?

– Jag är väldigt förväntansfull inför finalen – det ska bli roligt att se de åtta duktiga kockarna ta sig an sina uppgifter. Startfältet är väldigt starkt i år och det kommer att bli en väldigt bra och jämn tävling, säger Jessie Sommarström och fortsätter:

– Det är också åtta helt olika matlagare som tävlar så det ska bli spännande att prata med dem för att höra hur de tänkte när de skapade sina rätter. Och så självklart att få se allt från andra sidan – det är jag väldigt nyfiken på.

Hur kommer tv-tittarna att märka att Årets kock firar 40 år i år?

– Den som tittar får se, säger Jessie Sommarström.

Finalen av Årets kock sänds på Sjuan och TV4 Play ikväll den 19 oktober. Den som se ännu mer av tävlingen kan även se dokumentären om ”Årets kock 40 år­ – det svenska matundret” som redan nu ligger på TV4 Play.

Här kan du se ”Årets kock 40 år­ – det svenska matundret”.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...