Annons

”Just nu är det mycket besvikelse”

zoom
NYHETER. Det blev silver till Sverige i Culinary Olympics. ”Vi hade en tydlig målbild men vi nådde inte hela vägen fram den här gången”, säger lagkapten Fredrik Andersson.
Annons

Svenska Kocklandslaget fick nöja sig med en silvermedalj i årets upplaga av Culinary Olympics. I går doftade det vinnarchans för Svenska Kocklandslaget när man nått guldnivå i båda tävlingsmomenten ”Chefs table” och ”Varmköket”, men domarna tyckte att det norska laget var snäppet vassare.

Besöksliv fick prata med Fredrik Andersson, lagkapten för Svenska Kocklandslaget, direkt från prisutdelningen.

Hur känns det nu?

– Det är riktigt surt, vi hade en tydlig målbild men vi nådde inte hela vägen fram den här gången. Det är en bedömningssport vi håller på med, och domarna gillade Norge bättre i dag.

Var resultatet väntat?

– Det är ingen chock. Vi var med i toppskiktet och vann ”Varmköket” i går, men vi fick lite hintar om att Norge gjorde en riktigt bra ”Chefs table” och i den grenen slutade vi som trea. Det är en helt ny tävlingsgren och det var svårt att veta hur bedömningen skulle gå till.

Årets tema var ”Closer”, vad kom det att betyda under tävlingen?

– Det har betytt otroligt mycket. De råvarorna vi har fått ner hit från Sverige är bland det bästa jag sett. Alla producenter har gjort stora uppoffringar, det vi fick använda här på plats var tio gånger bättre än det vi tränat med.

Vilka tävlingsmoment var tuffast?

– Det var ”Chefs table”, tydligen hade vi några rätter där portionsstorleken inte var helt rätt. Vi kommer utvärdera vad vi behöver göra annorlunda där och vad som krävs för att gå hela vägen nästa gång. Det är så otroligt små marginaler, det handlar om decimaler i poängen.

Hur är känslan efter Culinary Olympics i stort?

– Det har varit fantastiska dagar och vi har haft ett bra driv i teamet. Alla människor runt laget har också presterat på topp. Tyvärr räckte det inte hela vägen, vilket gör att man känner sig rätt tom just nu. Men vi har ändå gjort en bra tävling, allt gick som planerat och ingenting har fallerat.

Blir det något firande av silvret?

– Vi har bokat en restaurang här i Stuttgart och sedan landar vi i Stockholm senare i kväll. Jag tror att det kommer kännas bättre om några timmar, men just nu är det mycket besvikelse.

Vårt stöd till det lokala näringslivet i Stockholm

Vårt stöd till det lokala näringslivet i Stockholm

Coronapandemin slår hårt på Stockholms näringsliv. Därför vill Stockholm Vatten och Avfall erbjuda en möjlighet till snabbare ändringar i avfallsabonnemang och lättnader i betalningsvillkor