Annons

Just nu: Världsrekord i skidåkning – under ett dygn

zoom Erik Wickström och Denis Kabanen ska i dag åka Årefjällsloppet.
Erik Wickström och Denis Kabanen ska i dag åka Årefjällsloppet.
NYHETER. Under torsdagsmorgonen gick startskottet för Årefjällsloppet. Tre skidåkare ska försöka slå det förra världsrekordet – vem kan skida längst under 24 timmar?
Annons

Det är 339 dagar var till Vasaloppet 2017 men i skrivandes stund görs försök att slå det galna världsrekordet –hela  5 vasalopp i en följd. Det är första gången tävlingen arrangeras i Sverige, senaste rekordet gjordes i Finland.

– Det blir en utmaning för tävlanden från Sverige, Norge och Ryssland. Det är lite extra kul tycker vi, säger Årefjällsloppets tf vd, David Nilsson.

Under torsdagen klockan 11.00 gick startskottet för Årefjällsloppet 24h och målgången är under fredagen den 1 april samma tid. Den förra världsrekordinnehavaren Teemu Virtanen kommer att utmanas av svensken Erik Wickström och Denis Kabanen.

Rekordet är 433, 459 km. När Teemu Virtanen slog rekordet åkte han skejt och klassiskt växelvis men denna gång är reglerna tuffare och skejt är inte längre tillåtet.

På plats för att finns heja fram åkarna finns publik, men få – förutom de allra näramste anhöriga – heja hela natten lång, enligt David Nilsson. 

Många orosmoln

Erik Wikström har skrivit om sina förberedelser i sin blogg och det han just nu oroas över är huruvida han kommer att orka.

– Formen känns bra, men det finns såklart många orosmoln, exempelvis det faktum att jag aldrig tidigare åkt längre än 6 timmar, skriver Erik i sin blogg.

Att testa vad kroppen klarar av är också något som de tre skidåkarna snart kommer att bli varse om.

– Det är spännande att testa kroppens gränser och det blir en utmaning både fysiskt och mentalt, bloggar Erik Wikström.

Följ Erik live här! 

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter