Annons

Kamratskap i fokus på en av Sveriges bästa arbetsplatser

zoom Med ledarskapsutbildningar och fotbollsturneringar har Liseberg blivit en av landets bästa arbetsplatser.  Foto: Liseberg
Med ledarskapsutbildningar och fotbollsturneringar har Liseberg blivit en av landets bästa arbetsplatser. Foto: Liseberg
NYHETER. Liseberg är en av Sveriges bästa arbetsplatser, enligt undersökningen Great Place to Work. För nöjesparken är placeringen en draghjälp för att hitta personal: ”Att uppfattas som en bra arbetsgivare är avgörande”, säger Chatri Wihma på Liseberg.
Annons

Liseberg är Sveriges tionde bästa arbetsplats och den högst rankade offentliga arbetsgivaren. Det tillkännagavs på galan ”Sveriges bästa arbetsplatser” på Cirkus i Stockholm 26 mars. Bakom rankingen ligger den globala arbetsplatsstudien Great Place to Work.

– Det är fantastiskt att få utdelning för alla aktiviteter vi gör för att bli en bra arbetsgivare, det känns som om vi går åt rätt håll, säger Lisebergs hr-chef Chatri Wihma.

Vilka aktiviteter handlar det om?

– Vi jobbar bland annat med ledarskapsutveckling och tydliga introduktionskurser för säsongare. Vi har också rekryterat personer som står långt ifrån arbetsmarknaden, på grund av en funktionsvariation, till exempel.

Ni har många säsongsanställda, gör ni något mer för den gruppen?

– Ja, eftersom vi har många unga som här får sitt första arbete så jobbar vi mycket med kamratskap, exempelvis genom sociala aktiviteter som kick offer och fotbollsturneringar.

Vad sticker ut mest i undersökningen?

– Det ingår en personalenkät i undersökningen och den skickar vi ut under högsäsong när medarbetarna har som mest att göra. Och det är härligt att se att det ändå är så många som är positiva till att jobba för oss, både fast anställda och säsongare.

Vad betyder den höga placeringen för er?

– Att uppfattas som en bra arbetsgivare är avgörande för att vi ska kunna attrahera duktiga personer. Och människor som trivs gör ett bra jobb – det är viktigt eftersom vi vill erbjuda en bra gästupplevelse.

Ni behöver rekrytera 500 personer inför säsongen. Hur går det?

– Det går bra, vi har i stort sett skrivit kontrakt med alla. Men det har varit svårt att hitta kockar så nu letar vi på mässor och via Arbetsförmedlingen i hela landet.

Ett annat företag från besöksnäringen, Nordic Choice Hotels, hamnade på en 13:e plats i undersökningen.