Annons

Katastrof för hotellen: Nio av tio rum står tomma

zoom Nio av tio hotellrum står tomma, visar nya siffror från Visita och Benchmarking Alliance.
Nio av tio hotellrum står tomma, visar nya siffror från Visita och Benchmarking Alliance.
NYHETER: Endast 13 procent av landets hotellrum var bokade i början av februari – jämfört med 40 procent vid samma tidpunkt för ett år sedan.
Annons

Situationen för hotellnäringen är minst sagt kritisk. I Stockholm är just nu endast ett av tio rum bokat och intäkterna har minskat med 84 procent. I praktiken innebär det att nästan all omsättning försvunnit.

– Det understryker den extremt svåra situation där vi nu snart är 11 månader in i ett stålbad för hotellen, säger Visitas vd Jonas Siljhammar i en kommentar till Dagens Industri.

Samtidigt som bokningarna störtdykt har varannan anställd drabbats. Visita räknar med att omkring 100 000 personer i besöksnäringen förlorat jobben, varslats eller permitterats sedan pandemins början. Jonas Siljhammar menar att det kan dröja fram till 2022 eller 2023 innan situationen blivit normal för branschen igen.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...