Annons

Kokpunkten testar chipping

zoom Kokpunkten var enligt egen uppgift först i världen<br />
 med VR-snorkling, nu vill de testa chipinplantat.  Foto: Kokpunkten
Kokpunkten var enligt egen uppgift först i världen
med VR-snorkling, nu vill de testa chipinplantat.
Foto: Kokpunkten
NYHETER. Badhuset Kokpunkten i Västerås vill ligga i framkant när det kommer till teknik och digitalisering. I år ska man testa chipping, med målet att byta ut fysiska årskort med chip under huden.
Annons

Äventyrsbadet Kokpunkten i Västerås har gjort sig känt för sin teknik, och sina ljud- och ljuseffekter. Idag får besökarna ett digitalt armband som nyckel, och som man också kan handla med. Men Kokpunkten vill ta nästa steg för att manifestera sin digitala profil, detta genom att titta på möjligheterna för att kunna ”chippa” sina årskortsbesökare.

– Digitalisering är vår USP och det finns i vårt DNA, för att leva upp till det erbjuder vi ljud- och ljuseffekter, och vi var först i världen med VR-snorkling. Nu söker vi testpersoner som vill chippa sig i handen för att vi vill undersöka vilka möjligheter som finns, säger verksamhetschef Johan Björkman.

Chipping eller chip-implantat är en teknik som bland andra SJ och SAS redan har börjat med, och som SL enligt uppgifter undersöker för att kunna införa. Det innebär att man har ett implantat som har sptutats in i huden som kan laddas med data.

– Man kan ladda skåpsnyckel, entré och shopping i handen, och det blir som en blip, fast du har den inne i handen mellan tummen och pekfingret, säger Johan Björkman.

Så ni testar i år, vad har du för förhoppningar, vad ser du framför dig?

– Att det går så smidigt som vi hoppas, för då vill vi erbjuda det till fler gäster.

 Vilka fördelar ser du med chip?

– Framför allt att man slipper bära omkring på taggarna.

Kokpunkten har sedan starten 2014 passerat 750 000 besök. 2017 låg tillväxten på 25 procent, medan företaget i fjol backade 10 procent tack vare den varma sommaren. I år ser Johan Björkman att Kokpunkten åter ska nå 200 000 besökare.

 – Vi har massor av aktiviteter, bland annat VR-snorkling på loven, och som vi funderar på att ta in permanent. Sedan har vi bytt ut menyn på den stora restaurangen från husmanskost till italienskt, som är både nyttigare och bättre för barnfamiljer.

 Snart är det Stockholms-sportlov, vad betyder det för Kokpunkten?

– Vi vet att det är mer eller mindre fullsatt varje dag. Och vädret vi har nu gynnar kanske oss mer än skidåkarna.

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...