Annons

Konflikthotet borta – Visita och HRF tecknar avtal

zoom Foto: VIsita
Foto: VIsita
NYHETER. Visita har tecknat ett nytt kollektivavtal med Hotell- och restaurangfacket. Avtalet innebär att hotet om konflikt är borta och att kostnadsökning är i linje med övriga arbetsmarknaden.
Annons

Efter långa och tuffa förhandlingar har Visita och Hotell- och restaurangfacket (HRF) tecknat ett nytt kollektivavtal för besöksnäringen. Avtalet kom till efter att HRF varslat om stridsåtgärder och innebär bland annat att parterna följer det så kallade märket och den totala kostnadsökningen under avtalets längd blir därför 5,4 procent.

– Det har varit förhandlingarna ända till ikväll och det är mycket glädjande att vi nu lyckats avvärja konflikthotet samtidigt som överenskommelsen landar på kostnadsökningar på samma nivå som märket, säger Torbjörn Granevärn, förhandlingschef Visita.

Det nya avtalet gör det möjligt att premiera duktiga medarbetare samt skapar förutsättningar för ordning och reda på besöksnäringens arbetsmarknad.

– Besöksnäringen befinner sig i en oerhört tuff situation och för oss har det varit viktigt att skapa långsiktiga och stabila förutsättningar med bibehållen flexibilitet. Det gör vi med det här avtalet, säger Torbjörn Granevärn.