Annons

Krögarduo om sitt vinnande koncept – ny restaurang på gång

zoom Vännerna Christopher Ellertsson och Robin Moderato ser fram emot att öppna Humlegårdens paviljong vid årsskiftet.
Vännerna Christopher Ellertsson och Robin Moderato ser fram emot att öppna Humlegårdens paviljong vid årsskiftet.
NYHETER. Välkänd krögarduo öppnar kvarterskrog i ny stadsdel. Besöksliv har pratat samarbete, utmaningar och kärlek till branschen med kompisarna Robin Moderato och Christopher Ellertsson.
Annons

Dining Club, Vassa Eggen, Boqueria och Carousel är några av de framgångsrika restauranger som Robin Moderato och Christopher Ellertsson drivit i Stockholm. Vid årsskiftet öppnar de ytterligare ett ställe tillsammans och platsen är Humlegårdens paviljong i den nya stadsdelen Norra Station.

– Förväntningarna är såklart skyhöga! Vi hoppas givetvis att vi blir en omtyckt och välbesökt krog som har en lång framtid till mötes, säger Robin Moderato.

– Plus att det känns lite som obruten mark. Allt är nytt! Man är med och skapar karaktären av en helt ny stadsdel på något sätt och sen att ha ett eget litet hus för krogen skadar ju inte, säger Christopher Ellertsson.

Ni har stor erfarenhet av att jobba ihop och samarbeta med varandra, vad är framgångskonceptet?

– Vi kompletterar varandra på väldigt många områden. Men främst har vi väldigt kul när vi jobbar, vi är ju även goda vänner privat, säger Robin Moderato.

Vad är det bästa att jobba ihop med Robin, Christopher?

– Att vi har kul! Sen är det en bonus att vi tänker väldigt lika när det kommer till krog och gastronomi.

Ni har drivit ett gäng populära restauranger i Stockholm, från Steakhouse Vassa Eggen till tapas och pintxos på Boqueria. Vad var era första jobb i besöksnäringen och varför drogs ni till den?

– Jag har alltid känt mig hemma i krogmiljö och varit något översocial så krogen var en perfekt miljö för mig som är intresserad av mat, dryck och människor i allmänhet. Började dock arbeta på krogen runt millennieskiftet på Mosebacke. Jag stod i baren på uteserveringen och hade en ganska svettig första sommar, säger Robin Moderato.

–  Och jag började hänga i köket på min farbrors restaurang när jag typ 10 år och sedan fastnade jag. Jag valde köksutbildning på gymnasiet, praktiserade på KB som första kök. Sedan var första kockjobbet på Parlamentet i samma lokal som vi senare drev Carousel, säger Christopher Ellertsson.

Det råder ju som bekant personalbrist inom besöksnäringen, vad är era råd och tips på hur man kan få fler att söka sig till den?

– Branschen får börja om lite. Krogen har alltid varit bra på att få in nytt folk på arbetsmarknaden. Vi får jobba på med fortsatt energi dock kommer det att ta tid innan vi är tillbaka till samma antal igen, säger Robin Moderato.

Vad kommer den nya restaurangen fylla för roll i Stockholms restaurangutbud?

­– Förhoppningsvis som den givna mötesplatsen för hungriga och törstiga i området. Vara en krog som kan leverera en fantastisk helhetsupplevelse för närområde och andra besökare, säger Christopher Ellertsson.

Och vad ska bli absolut roligast med att slå upp portarna till den nya restaurangen?

– Att se när de första gästerna kliver över tröskeln och få se krogen i full gång. Det är en otrolig känsla när allt är rullning, säger han.

Vad utgör en riktigt bra restaurangupplevelse?

– Vissa krogar besöker jag kanske mer för miljö och atmosfär och andra för mat eller dryck. Så för en bra upplevelse betyder det att man måste tajma dagsform och krog. När det sitter är jag nöjd, säger Robin Moderato.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...