Annons

Krögaren: ”Ska stockholmare få ha det roligare än Östersundsbor?”

zoom
NYHETER. Nu är det klart. Efter två års kamp får Allstar i Östersund hålla öppet till klockan tre på natten. ”Äntligen!”, säger krögaren Mathias Madsen.
Annons

Den 21 juni röstade Kommunstyrelsen i Östersund ja till nya riktlinjer kring krogarnas öppettider. Redan samma dag skickade Mathias Madsen, krögare på Allstar, in en ansökan om ett nytt serveringstillstånd. Först igår klubbade Socialnämnden igenom ansökan: Allstar får som första krog i Östersund hålla öppet till klockan tre på natten.

Beskedet innebär att två års kamp nu definitivt är över.

– Jag kan inte gå in i någonting och tro att det inte ska lyckas, jag har hela tiden tänkt att det måste gå. Man måste ge folk chansen, och det har de gjort nu. Äntligen, säger Mathias Madsen, som äger och driver sportsbaren Allstar i centrala Östersund.

Behöver anställa fler

Från och med i går, den 29 augusti, får krogen under en arton månader lång prövotid möjlighet att hålla öppet till klockan tre på natten. Någon gång under september månad kan Östersundsborna räkna med att det också förverkligas i praktiken.

– Vi kommer att fira de nya öppettiderna på något vis framöver. Men just nu planerar vi och funderar, så att det här blir bra för både medarbetare och gäster. Jag är nyfiken av naturen och tycker att det ska bli väldigt spännande, säger han.

– Förmodligen rör det sig om 50 arbetstimmar till som ska in i schemat och kanske behöver vi anställa en person till. Jag vill inte att personalen ska jobba alltför långa pass.

Primärt är det under fredagar och lördagar som Mathias Madsen kommer att hålla dörrarna öppna två timmar till.

– Men även när det gäller olika event eller stora sporthändelser här i Östersund kan det vara intressant. Kanske i samband med en viktig fotbollsmatch eller under skidskytte-VM.

Men motståndarna talar om risken för ökad alkoholkonsumtion och att det också kräver mer polisresurser?

– Först och främst: Ska stockholmare få ha det roligare än Östersundsbor? Man kan inte särbehandla folk på det viset. Jag vill inte att folk ska dricka mer, men jag vill att man ska ha kontroll där alkoholen dricks. Mina bartenders och vakter är en kontrollinstans. Min bestämda åsikt är därför att det är bättre att det dricks kontrollerat på krogen, än ohämmat hemma.