Annons

Laxå utnämns som unikt eko-område

zoom Naturnära. Stigmanspasset och ridleden på Tiveden.
Naturnära. Stigmanspasset och ridleden på Tiveden.
NYHETER. Nu är det klart. Laxå blir Sveriges första ekoturismområde, något som förhoppningsvis inte bara påverkar miljön, utan också ger nya arbetstillfällen. 
Annons

Boka in den 19 maj i kalendern. Då invigs nämligen Tivedens utvidgade nationalpark. Och – tillsammans med tidigare initiativ som buffertzon med besöksvänlig skog och skogsbruk och det nära samarbetet med regionens turismföretag – blir Laxå Sveriges första ekoturismområde.

Ett förslag som en enig kommunstyrelse ställde sig bakom, och som kommer att ge både ökad hållbarhet som fler arbetstillfällen.

 

Besökare ska vilja stanna längre

Redan nu besöks nationalparken av drygt 100 000 turister varje år och parken räknas som traktens i särklass största besöksattraktion.

Förhoppningen, och något som traktens ekoturismföretagare jobbar hårt med, är att besökarna ska välja att stanna längre i kommunen, boka upp sig på fler aktiviteter och hitta till fler besöksmål.

– I och runt Tiveden anar vi nu potentialen när traktens besöksnäring tillsammans med kommun och länsstyrelse kraftsamlar och drar åt samma håll, säger Ekoturismföreningens generalsekreterare Per Jiborn i ett pressmeddelande. 

Hedda fick sitt drömjobb – blir chef på sin gamla arbetsplats

Hedda fick sitt drömjobb – blir chef på sin gamla arbetsplats

Behovet av kompetent personal i hotell- och restaurangbranschen är stort. För att möta det utökas nu utbildningen Hotel & Restaurant Manager med en helt ny utbildning i Norrtälje och Skellefteå