Annons

Andreas Andersen tillbaka som vd för Liseberg

zoom Andreas Andersen tillbaka som vd för Liseberg. Foto: Pressbild
Andreas Andersen tillbaka som vd för Liseberg. Foto: Pressbild
NYHETER. Lisebergs tidigare vd Andreas Andersen, som meddelade sin avgång i våras, återanställs på samma post. "Han är bäst i branschen",säger Lisebergs styrelseordförande Christer Holmgren.
Annons

Det var i april som Lisebergs vd efter sju år valde att säga upp sig av skälet att han ville komma närmare sin familj i Köpenhamn. Arbetet inleddes omgående för att hitta hans efterträdare.

Platsannonsen, som efterlyste en vd och ”balanskonstnär”, lockade inte mindre än cirka 150 sökande. Ansökningsperioden löpte ut den 12 september.

–Det var fantastiskt roligt att det var ett så stort antal som lockades av vår annons, säger Christer Holmgren, styrelseordförande i Liseberg AB, som har lett arbetet med att hitta Andreas Andersens efterträdare.

Men det visade att ingen av dem kunde mäta sig den tidigare vd:n, som efter att omständigheterna förändrats i form av en större flexibilitet gällande hans boende, har valt att gå tillbaka till sin gamla tjänst.

Christer Holmgren är mycket nöjd.

– Det fanns många bra kandidater bland de som sökte, men Andreas är bäst i branschen och uppfyller alla kriterier vi hade satt upp för tjänsten. Vi är oerhört glada att kunna knyta honom till oss igen.

Andreas Andersen är även han mycket nöjd med att vara tillbaka:

– Det var med tungt hjärta jag i våras beslutade att lämna Liseberg. Jag älskar verksamheten och kände mig egentligen inte klar med den spännande resa Liseberg är på, säger han i en kommentar.

Enligt ett pressmeddelande är det investeringsprojekt som bolaget står inför i form av ”Jubileumsprojektet”, en bidragande orsak till att Andreas Andersen valde att återvända till Liseberg.

– Jag känner också ett stort ansvar för att slutföra det vi påbörjat […] när jag sa upp mig i våras kändes framdriften säker och självklar, men det händer saker hela tiden och jag vill gärna vara med och ro det vi påbörjat i hamn, säger han.