Annons

Liseberg laddar inför jubileet – ska rekrytera flera hundra

zoom Överblick Grand curiosa hotel.  Foto: Pressbild
Överblick Grand curiosa hotel. Foto: Pressbild
NYHETER. Just nu råder bråda dagar på Liseberg. Inför parkens 100-årsjubleum nästa år fortsätter byggandet av Grand curiosa hotel samt Oceana vattenland. Flera nya chefer tillsätts och redan i sommar tjuvstartar festligheterna med Luna park och två nya attraktioner.
Annons

Lisebergs expansionsplaner – det största någonsin – med bland annat ett nytt upplevelsehotell och vattenpark, klubbades igenom 2019. Nu med bara dryga året kvar till lansering, och en pandemi som kom emellan, trappas intensiteten i arbetet upp. Redan den här månaden tillträder tre nya chefer, som ska hjälpa till att ro projekten i land.

– I stället för ett affärsområde blir vi nu tre med vattenparken och hotellet. De nya affärsområdena får egna operativa chefer, det är dem vi precis har anställt. Förutom det har vi också klart med en F&B-manager, och påbörjar nu rekryteringsprocessen för en Housekeeping Manager, säger Thomas Sjöstrand, jubilemsprojektet vd.

Men det stannar förstås inte där. Innan Grand curiosa hotel tar emot sin första betalande gäst i slutet av april 2023, ska sammanlagt 300 personer ha anställts. Något som kan bli en tuff nöt att knäcka med tanke på kompetensbristen. Men Thomas Sjöstrand är hoppfull och säger att en arbetsgrupp framöver kommer att jobba aktivt med frågan.

– Vi är lite mitt uppe i ”allt”, just nu, kan man säga. Men jag känner mig lugn. Förutom rekryteringsprocesserna spacklas och målas ju hotellet, samtidigt iordningställer vi Luna park, som redan nu i sommar blir ett nytt område på berget ovanför FlumeRide. Där kommer vi att ha två helt nya familjeattraktioner färdiga om några månader.

Till själva 100-årsjubileet 2023 får Luna park ytterligare en attraktion: Familjeberg- och dalbanan. Och då ska alltså även hotellet med sina 457 rum, takbistro, mötesanläggning och gym stå klart.

Men kommer ni hinna färdigställa allt, det är ju inte jättelång tid kvar?

– Ja, allt går enligt plan, så det räknar vi med. April 2023 ser vi som en inskolningsmånad när det gäller hotellet och visst kan det dyka upp lite barnsjukdomar i början, men till sommaren räknar vi med att vara i full drift.

Och ytterligare ett år senare – sommaren 2024 ska det sista jubileumsprojektet vara i hamn, Oceana vattenland.