Annons

Liseberg ställer in sina 4 000 julbord

zoom Foto: Liseberg
Foto: Liseberg
NYHETER. Efter måndagens besked om skärpta restriktioner väljer Liseberg att ställa in sin planerade julbordsverksamhet. Även barnkalasverksamheten i Spelhuset ställs in året ut.
Annons

Beslutet baserades också på Stefan Löfvens uppmaning under presskonferensen i måndags att även verksamheter som inte enligt lag lyder under bestämmelserna ändå bör ta dem i beaktande, skriver Liseberg i ett pressmeddelande.

– Det var inget lätt beslut, rent juridiskt kan vi genomföra julborden, men vår tolkning av statsministerns uttalanden är att vi trots det bör ställa in, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg.

Blankt år

Beslutet innebär att 2020 blir ett blankt år i Lisebergs historia. I april kom besked om att parken inte kunde öppna för sommarsäsong som planerat och därefter har de negativa beskeden följt på varandra: stängning av Hotell Liseberg Heden, ingen Halloweensäsong, ingen premiär för Mamma Mia på Rondo och ingen Jul på Liseberg. Förlusten för bolaget beräknas bli ca 500 miljoner kronor 2020.

– Julborden var vår sista chans att ha någon form av verksamhet i år. Det känns enormt sorgligt att inte kunna genomföra dem, säger Andreas Andersen.

Totalt var ca 4 000 gäster bokade för julbord på Liseberg.

Gröna Lund avvaktar

Gröna Lund har ännu inte bestämt hur man ska göra med årets julbord på restaurang Tyrol.

– Vi har i morgon fredag en sista avstämning om vi ska stänga ner eller försöka hålla julbordet öppet, säger vd Magnus Widell.
Det har kommit in en hel del avbokningar efter att nya restriktioner har kommit, säger han.
– Vi har inte haft några intäkter sedan hösten 2019, julbordet var/är en möjlighet att få en intäkt och en möjlighet att få ta hand om och träffa våra gäster. Det är första gången Gröna Lund har tvingats att hålla stängt sedan premiären 1883, säger Magnus Widell.