Annons

Liseberg vill miljardsatsa: Ny vattenpark och storhotell

zoom En vattenpark och ett storhotell med 450 rum. Lisebergs storstilade miljardsatsning ska om allt går vägen invigas lagom till Göteborgs 400 årsjubileum 2021.
En vattenpark och ett storhotell med 450 rum. Lisebergs storstilade miljardsatsning ska om allt går vägen invigas lagom till Göteborgs 400 årsjubileum 2021.
NYHETER. En vattenpark och ett storhotell. Planerna för ett lyxigare Liseberg rustat för året runt-öppet kan klubbas igenom i höst. Men billigt blir det inte, 1,9 miljarder kronor, går notan loss på.
Annons

 – Det är viktigt steg för att ta Liseberg framåt, säger Thomas Sjöstrand, vice vd på Liseberg till GT.

De tänkta miljardinvesteringarna går under namnet Jubileumsprojektet. Det 450 rum stora hotellet med 2 000 bäddar och vattenparken ska enligt planerna stå klart 2021 – samma år som Göteborg firar sitt 400 årsjubileum.

Symbolisk händelse för nöjesparken

Det skulle bli en symboliskt viktig händelse för nöjesparken som byggdes och öppnades till stadens 300 årsjubileum. Anledningen till expansionen är att nöjesparken ska stå sig starkare året runt.
 – Det här är en stor fråga vi jobbar med. Vi tror på vattenparken i kombination med ett hotell, säger Thomas Sjöstrand till GT.

Vattenparken beräknas kosta 850 miljoner att bygga, hotellet blir något dyrare enligt Lisebergs PM till Konkurrensverket. Myndigheten har inga invändningar mot att Liseberg, som är ett kommunalt bolag inom Göteborgs stad, bygger sitt nya hotell.

Saknar ett ja från kommunen

Nu ska Lisebergs styrelse ge sitt godkännande vid ett styrelsemöte i september och därefter måste det klubbas igenom av kommunfullmäktige. Om mastodontprojektet ska bli klart till 2021 behövs ett ja från kommunfullmäktige innan årets slut.

Thomas Sjöstrand är dock förtegen om ytterligare detaljer runt Jubileumsprojektet i det här stadiet.
 – När styrelsen fattat beslut kan jag berätta mer, säger han till Besöksliv.