Annons

Lovande lovvecka för lekland

zoom På Funnys Äventyr finns olika sagovärldar från böcker att besöka.  Foto: Funnys Äventyr
På Funnys Äventyr finns olika sagovärldar från böcker att besöka. Foto: Funnys Äventyr
NYHETER. Restriktionerna är borttagna och inför höstlovet har lekland runt om i Sverige kunnat planera som vanligt. Funnys Äventyr i Malmö och Stellas Lekland i Skövde är två ställen som har förberett inför en lyckad lovvecka.
Annons

Både Stellas Lekland i Skövde och Funnys Äventyr i Malmö har satt en god prognos på den nuvarande lovveckans resultat.

– Jag tror det kommer mycket folk. Vi ser en jätteökning i trafiken på hemsidan och många frågor om biljettköp och när man kan komma, säger Hans-Peter Öhman, marknadskommunikatör på Funnys Äventyr.

Hur har ni förberett inför höstlovet?

­– Vi har fyllt vårt hus med lek och sagor. Vi tänker ett läslov i böckernas tecken och hos oss kan man gå in i sagornas värld på riktigt. Vi kommer lägga på extra allt på det vi vanligtvis gör, mer karaktärer, mer sagor, mer kul.

Även Stellas Lekland har förberetts för en så bra höstlovsvecka som möjligt. Sedan restriktionerna släpptes har de sett en ökning av besökare under helgerna och nu är de enligt ägaren Peter Brodow förberedda på ett bra lov med många barn.

– Vi kör på som vanligt, många lockas av vår helhet och bredd på aktiviteter. Det finns allt ifrån rutschkanor och klätterväggar till bollplaner och biljardbord så det går liksom inte att tröttna. Något som precis återkommit är vår maskot Stella som nu kan vara ute och möta barnen igen, säger Brodow.

Hur såg höstlovsperioden ut ifjol?

– Förra året låg höstlovet mellan två smittvågor, mitt under lovet kom hårda restriktioner och då dog allt. I år har vi starka förhoppningar om att det ska hålla men vi tar det inte för givet.

Funnys Äventyr är en relativt ny aktör på marknaden och öppnade några veckor innan höstlovet 2020 som var deras första lovevent.

– Vi satt precis innan lovet då och frågade oss själva om vi kunde köra eller inte. I år är vi ett år äldre, vi har mer kännedom och mer erfarenhet. Det är en säkrare plats nu rent smittmässigt och vi har mer roligt, säger Öhman.