Annons

Lund anordnar rollspelsfestival i 1920-talsanda

NYHETER. I sommar kommer du i Lund kunna färdas 100 år tillbaka i tiden och slåss för världen mot monster i en fantasivärld – Visit Lund anordnar nämligen spelfestivalen Lund 1922 med rollspelet som kärna.
Annons

En helt ny festival äntrar Lund senare i sommar. Den 26–27 augusti anordnar Visit Lund och Eloso Förlag en rollspelsfestival med tema 1922.

– Lund är lite som rollspelandets huvudstad i Sverige. Det finns över 30 organiserade spelföreningar i Lund och även många oorganiserade, säger Per Welinder, vd Visit Lund.

Rollspelsfestivalens kärna kommer vara Elosos svenska utgåva av Call of Cuthulhu. Ett spel som utspelar sig i en parallellvärld, skapad av författaren HB Lovecraft, där spelarna är äventyrare och ska rädda världen mot gudalika monster. Nu ska det här appliceras på 20-talets Lund. Festivalen kommer äga rum i Akademiska Föreningens lokaler men även aktörer runt om i staden kommer anamma temat och bjuda på aktiviteter och evenemang.

– Miljön stämmer bra överens här i Lund, det är en lite skräckblandad kuliss vilket är helt rätt ingrediens. Vi ska försöka väva ihop stadskärnan med både 20-talet och rollspelet, säger Welinder.

Det började planeras för festivalen i början på året och Welinder menar att det är ett ganska färskt projekt. I nuläget håller de på att göra äventyr som utspelar sig i Lund. Festivalen kommer även erbjuda föreläsningar, diskussioner och tillfällen att prova på rollspel i sig.

– Det kommer vara ett gott smörgåsbord där man kan välja vad man vill delta i. Vi hoppas att vi kan locka ett tusental besökare. Vi tänker realistiskt nu när det är första gången festivalen hålls men det finns väldigt fina kontaktnät och bra informationsnätverk inom rollspelsvärlden. Vi kommer säkerligen dra massa roliga lärdomar under vägen.

Både besöksnäringen och rollspelare har gett positiv respons på det nya evenemanget. Welinder säger också att det inte bara kommer vara roligt för inbitna spelare utan såklart också för de som är intresserade av att uppleva 1920-talets era.

– Det ska bli sjukt kul, vi är supertaggade. Det är det som är det roliga med det här, rollspel är som en helt egen humorform. Skrattet är alltid nära.